WordPress: úprava odkazu „read more“

Normálně je pod každým perexem na titulní stránce odkaz na celý obsah článku ve formě „read more“, což jednoho depotěší, že. Jak to změnit?

V první řadě – měla by to umět změnit šablona. Moje oblíbená GeneratePress to umí s doplňkem GP Premium. Pokud to šablona neumí, pak si úpravy můžete provést sami. Důrazně ale varuji před tím, abyste změny prováděli přímo v šabloně. K těmto úpravám slouží tzv. child theme, česky podřízená šablona. Více o nich si přečtěte na mém blogu Co umí WordPress. Pokud nepoužijete podřízenou šablonu a změníte soubor hlavní šablony, přijdete o tuto úpravu při další aktualizaci šablony. Takto nepostupujte.

Do souboru functions.php v podřízené šabloně vložte tento kód:

function coumiwp_change_morelink($more) {
return ' <a class="read-more" role="button" href="'. get_permalink( get_the_ID() ) . '">Zobrazit celý článek</a>';
}

add_filter('the_content_more_link', 'coumiwp_change_morelink');

Ve WordPressu existuje systém hooků, pomocí kterých můžeme měnit jeho chování. Více si opět přečtěte na mém blogu v článku Jak funguje WordPress uvnitř: hooky. Tady jsme použili hook the_content_more_link. Ten zajistí, že se místo běžného textu použijte ten váš,  v tomto případě „Zobrazit celý článek“.

Zajímají vás podobné tipy a triky? Čtěte můj blog Co umí WordPress, dozvíte se víc!

[button type=“success“ link=“https://coumiwp.cz/hooky/?utm_source=eott&utm_medium=clanek“ size=“md“]Chci více o WordPressu [/button]

3 komentáře u „WordPress: úprava odkazu „read more““

  1. jednou jsem si takhle rozhasil celou instalaci wp. oddelal jsem jednu uvozovku a pak pul dne lovil kde je chyba 🙂

    Mirek

  2. Ahoj, skúšal som to pozerať ale stále to neviem nájsť a to som celkom dobrý v upravovaní v html lebo všetko ostatné som si nastavoval sám a toto mi stále uniká .. :((

Komentáře nejsou povoleny.