Ottovinky – zasedání Rad, LinuxExpo, čachry s telefonováním, kolaudace bytu

Zas to letí jako voda – tolik námětů na psaní, ale není čas. Přesto se chci vymáčknout, tak jen telegraficky. Několik věcí stojí za zmínku – třeba společné zasedání správní a dozorčí rady Liberixu nebo rozhovor, který se mnou natočilo Živě. 😉

Zasedání dozorčí a správní rady Liberixu

Konalo se 16. dubna v Olomouci a měl jsem z toho trochu obavu. „Ve funkci“ jsem rok a dost věcí jsem dělal jen podle svého rozhodnutí, které nebyl založeno na ničí než mé vůli. Nevěděl jsem, co a do jaké míry bude schváleno či posvěceno. Naštěstí se mi podařilo připravit materiály tak, že zaujaly a sdělily klíčové informace. Debata, smysluplně propojená výborným jídlem, sice trvala sedm hodin, ale nešlo o grilování, jak jsem se zprvu trochu obával (mě, ne jídla ;-)). Mnou navržený směr, kterým by se Liberix měl ubírat, byl víceméně potvrzen, resp. schválen, dostal jsem nějaké konkrétní úkoly a dobré rady. Jsem rád, že se to konalo, bylo to skvěle zvládnuto i organizačně a myslím, že i Číňanky byl s tržbou spokojené. 🙂 (Ano, čínská restaurace s výhledem na orloj. Olomoucký, samozřejmě.)

Zmíním jeden úkol, který jsem dostal, protože bych uvítal konkrétní pomoc nebo nabídku. Chceme se zaměřit na podávání projektů/projektových žádostí přímo do Bruselu. Zejména proto, že na moravských krajských úřadech panuje nedoložitelná, ale všudypřítomná korupce, a na českých nemáme šanci – je to jiné prostředí a „pijavice“ nemá rád nikdo. (To je téma, o kterém chci psát v blízké budoucnosti.) Hledáme proto lobisty a lidi znalé evropského (bruselského) prostředí, pochopitelně také konzultační firmu, která může doložit úspěchy na tomto poli a byla by schopná pro nás projekty zpracovat. Pokud máte relevantní tipy, díky za ně.

Motor se našel

Jen stručně – díky všem za dotazy a starosti. 🙂 Motor máme, údajně má najeto jen 30000 km. Asi jim věřím. Namontovali ho, vyladili, zajeli.  Zároveň šel Kalos na technickou kontrolu. Celkem to přišlo na bezmála „třicku“, jak tomu říkají obchodníci… 🙂 Nojono. Nicmoc, ale jsem mobilní. Nový motor je línější než ten můj původní, ale třeba ho ještě naučím skočnou.

Nejen změna operátora, ale i nový telefén

Nepříjemné množství času jsem věnoval změně operátora a přenosu čísla k Vodafonu (napsal jsem o tom článek Zrušil jsem všechny služby u O2 – byl to boj, používají nátlak a manipulaci). Shodou okolností jsem si pořídil nový mobil, přesněji řečeno komunikátor, malý počítač, který umí také telefonovat – HTC Legend s Androidem. Přenos čísla proběhl z technického hlediska v pořádku, akorát zrovna v den, kdy jsem telefon potřeboval nejvíc – 20. dubna, kdy bylo LinuxExpo. Ale k žádným problémům nedošlo, takže jsem s novým stavem spokojen.

LinuxExpo se změnami

Letos se konalo na Florenci v Kongresovém centru U Hájků. Prostory mi přišly lepší než loni v tom hotelu, protože kolem je spousta možností, kam zajít na rychlé i pomalejší jídlo nebo kafe (hned v přízemí je bagetérie, kde mají kávu skvělou). Celý den jsem strávil rozhovory s mnoha lidmi, kecáním se známými, natočili jsme Týden Živě: Linuxový speciál 2010 a stihli jsme i afterparty (a den předtím beforeparty). Nestihl jsem ovšem vytvořit a poslat newsletter, což je blbé, ale prostě fakt nebyl čas.

Fotky z LinuxExpa  a afterparty jsou ve fotogalerii Liberixu.

Kolaudace a dokončení přestavby

Mám menší dluh, který chci ještě splatit. Jednak vůči čtenářům a jednak vůči firmě Rebyd, která nám rekonstruovala byt. Čtenářům chci ještě napsat, co všechno člověk zažije při dokončování rekonstrukce bytu. Firmu Rebyd chci pochválit a doporučit – takže ještě čekejte článek a fotky. Minulý týden proběhla úspěšně kolaudace, takže to máme posvěceno a všechno se úspěšně uzavírá. Hurá!

7 komentářů u „Ottovinky – zasedání Rad, LinuxExpo, čachry s telefonováním, kolaudace bytu“

  1. „…nový motor je línější než ten můj původní…“ – to snad už nejde, ne? 😉

    Dobrý rozhovor. „Mimochodem ve všech třech může běžet Linux.“ Hehe.

    Tušil jsem to. ;-P

  2. Rejpale.. 😀 Je fakt pomalejší a nebo mi to začíná vadit oproti minulosti.

    Rozhovor myslím ok, docela z toho mám dobrý pocit. Díky.

  3. Taky se mi to líbilo. Nejlepší asi bylo to s tim lékařem. To se mi líbí. Doufám, že takových lidí přibývá.
    Akorát u těch antivirů chtělo zmínit, že se instalují třeba na nějaké servery které pak chrání stanice s Windows. Takže linuxové antiviry obyčejně odchytávají stejně jen windows viry. Ale chápu, že člověk nevzpomene všechno. Já sám bych měl trému jak sviňa kdybych něco podobného točil. Takže jednoznačně chválim.
    Zdar a sílu.

  4. Otázku ohledně antivirů jsem pochopil v kontextu linuxového desktopu, nikoliv serverů, o těch řeč nebyla. Říct jsem to mohl – ale teď už je to jedno.

    Ohledně uživatelů – netvrdím, že onen lékař má šanci používat Ubuntu v práci. Jako běžný uživatel ho používá doma nebo pro své koníčky. V ten okamžik jeho profese nehraje roli. Mělo to jen dokreslit situaci, že i vysoce vzdělaní lidé jsou v této oblasti někdy jako nahý v trní.

  5. Ale jo. Já to beru. Jsem takovej rejpal… 🙂

    S těmi uživateli máte pravdu. Jeden můj známý provozuje obchod. Má to jako takový vedlejšák a vůbec netušil, že existuje něco jako Open Office. Jelikož musí mít všechno legálně tak platil za licenci za MSO. Když jsem se ho zeptal, jestli by mu nestačil OOo, tak se podivoval co to je. Nakonec si jej stáhl a pokud vim, používá jej do dnes. A přitom je to člověk kterému počítače nejsou cizí a internet používá běžně. A takových lidí je celá řada.

    Nejhorší je, že spousta lidí má cracklé MSO a přitom v tom dělaj maximálně seznamy CD, DVD a jednou za čas v tom otevře nějakou ptákovinu co jim pošle soused na mail.

    Tak ať se daří.

  6. Tak v tomto případě se jedná o jednotlivce. Myslím, že to dělá na „živnosťák“. Bohužel to asi nejni to co sháníte. Ale koukám, že tam těch případů nejni málo.

Komentáře nejsou povoleny.