Našel jsem 13 let staré zálohy dat

Spolužačka z gymplu dala na Facebook fotku naší maturitní třídy 1997. Pěkně jsme se u toho všichni pobavili… já tu fotku mám pořád „před očima“, někde jsem ji nedávno při stěhování viděl a taky vím, že je mám z velké většiny naskenované. Někde.

Tak jsem si dal 15minutovou pauzu a hrábl jsem do šuplíku pro cédéčka se zálohami. Pěkně popsané, poskládané.. začal jsem zářím 2002. CD v podstatě bez škrábnutí. 13 let po šuplících.

Septima 1997 na Facebooku 2015
Septima 1997 na Facebooku 2015

Všechno v ohromných zipech – 3 mega, 7 mega, dokonce 19 mega! Staré dokumenty do Úvodů do studia literatury, seminárky, přípravy na praxi. Blé. Starý software, Mariňák pro správu pěstitelské pálenice, který jsem bastlil pro Vojtu. Linuxové utility, proč jsem je vypaloval? Dokumentace k LaTeXu a dalším programům. Nuda.

Na dalším CD zase software a dokumentace. K ničemu. Podklady pro studenty  v Krnově, kde jsem tehdy učil. Přípravy do hodin, tfuj. Provozní kopie adresářů s rozepsanými články pro Linux+ a LinuxEXPRES. AbcLinuxu. Chacha.

Další disk. Staré fotky, už jsem skoro zapomněl, že jsem byl v Benátkách. Chlastačka v Jeseníkách s lidmi, kteří už zmizeli. Mikulov 2003. Hubený já v roce 2003. Přiožralý bráchanec na zemi (pamatujeme všichni, že?), jinačí ségra. Máti s kudrnama. No.. stačí.

Je skvělé, že CD vydržela a že to můžu v šuplíku skladovat dalších 13 let. Akorát… k čemu to vlastně je? Fotky mám zálohované a všechny jsou z posledních let. A seminárky ze škol fakt nepotřebuju. A jak přitom byly důležité…

Tak jsem se trochu zklamal. Co vaše šuplíky?

2 komentáře u „Našel jsem 13 let staré zálohy dat“

  1. Já bych moc rád našel svoje fotky a dokumenty z dob kolem roku 2000 a ještě starší. Bohužel je nějak nemůžu najít. A to vím, že jsou na některém CD, dokonce i na některém externím disku…

Komentáře nejsou povoleny.