Jak si vybrat VoIP operátora – srovnání operátorů, jejich nabídky a cen

V podstatě úspěšně jsem začal využívat služeb Opavanetu a už se dívám po službě pro telefonování. Pevná linka ztratila opodstatnění a už už ji konečně po letech odhlásím; možná ještě zkusím zabojovat o číslo, ať se nemusím učit nové. Tak mě zajímají vaše tipy na VoIP operátory. Aktualizace: Ha-loo.

I sám Opavanet zřejmě nabízí nějaké telefonování, ale ten jejich web je hrozný a už mě nebaví to hledat, nenašel jsem tam nic z toho, co jsem potřeboval vědět. Takže jdu jinam.

Mám samozřejmě představu o tom, co bych tak chtěl. 🙂 Shrnu tedy několik bodů, které považuji za důležité, neznamená to ale, že každý z nich musí být splněn – uvítám i jiné detaily, které mi unikly, nebo o nich nevím.

  • platba předplacením, žádné měsíční paušály nebo tarify, chci být free, jak slibují reklamy už dvacet let
  • jednoduché účtování a fakturování služby, žádné plachty jako od Kyslíku
  • za předplacení bych rád telefon, router nebo něco podobného
  • standardizované řešení postavené na kvalitních kodecích a SIP
  • možnost použít softwarový telefon
  • nízké ceny za volání 🙂

Krátký průlet přes několik operátorů, v podstatě povrchní.. takový ten první zátah. Automaticky se počítá s tím, že hovory ve vlastní síti jsou zdarma, takže tohle jsem neřešil.

IPEX

Nabídka mě moc nepřesvědčila, za telefon zaplatím dost a kredit je nízký. Neuvádí jasné důvody, proč bych si je měl vybrat. Ceny za volání uvedeny bez DPH.

Volání do pevných sítí v ČR 0,85 / 0,50 Kč
Volání do mobilních sítí v ČR 3,19 Kč
SMS do mobilních sítí v ČR 1,00 Kč
Zdarma: CESNET, z. s. p. o. , ha-vel voice a.s, LAM Plus s.r.o., OpavaNet, a.s., RIO Media a.s., VOINET s.r.o., 4Consult s.r.o., Free World Dialup (FWD), SIPphone, sítě projektu e164, Český bezdrát s.r.o., FAYN.CZ, s.r.o., projekt FreeVoice

https://www.voipex.cz

Ceteris

Jasný a srozumitelný web, který mi rychle sdělil, co jsem hledal. Vybral jsem si tarif Kraťas s účtováním po sekundě (ještě mají např. minutovou tarifikaci). Ceny volání bez DPH, rozlišuje se špička a mimo špičku (což mi trochu vadí, ale mají to asi všichni). Nabízejí softwarové telefony, sice pro Windows, ale v Linuxu jich taky pár je, takže standardy (SIP) snad platí. Nabízejí telefony, ale ne komplexní balíčky. Celkový dojem velmi dobrý.

Měsíční paušál 0,00 Kč
Poplatek za pronájem čísla: 1 Kč / měsíc
Tarifikace: 1+1sec
Volání na pevnou O2: 0,48/0,26
Volání ostatní pevná: 0,48/0,26
Mobilní sítě: 2,7/2,7

https://www.sbohempevnalinko.cz

AXFone

Tip od Roberta, díky. Hrubka jako prase na titulce, je to první slovo, které vidím. Ihned valí argumenty, proč si je pořídit, vybírám ty, co mě zajímají (opět špička/mimo):

  • volání na pevné linky v ČR za 0.44 (0.53) Kč / 0.25 (0.30) a na mobilní telefony za 2.33 Kč (2.79 Kč s DPH) za minutu
  • žádný poplatek za zřízení linky
  • žádné měsíční paušály
  • žádné písemné smlouvy, vše zařídíte v klidu od svého počítače
  • moderní telefon zdarma (také pouze dobijete kredit, který je vám celý k dispozici na volání)
  • vaše výdaje stále pod kontrolou – k dispozici máte on line přehledy o volání
  • použijete-li námi podporované zařízení, nastavíme vám službu provisioning – telefon pak stačí jenom připojit k internetu a vše se automaticky nastaví z našich serverů

Ceny telefonů strašlivě vysoké, i když jsou s bránou.

https://www3.axfone.cz

Gyruss Telecom

Strašný web. Polofunkční, nepřehledný, Flash. Stránky se jmenují index a číslo. Brr. U korespondeční adresy do Karlína, dělnické čtvrti, je fotka opravdu fakt pěkné Afričanky s hárem. Všude fotky z hodně levné fotobanky. Vysoké ceny, nazdar bazar.

https://www.gyruss.eu

Baja

Černorudý web, pecka. Vidím překlapy a chzbz. Blbě se to na černém podkladu čte, moc textu, vypadá to na lokálního kováříčka. Nezájem.

https://www.baja.cz/voip/

Fayn

Trendy produktový web plný holek s odhalenými rameny a tak šťastných… velký odkaz Telefony zdarma, dozvídám se, co chci:

Předplaťte si kredit ve stanovené výši a získejte skvělý telefon úplně zadarmo!

Výhody akce Telefon ZDARMA

  • Celá částka Vám bude připsána ve formě kreditu na volání.

Rychle také nacházím informace o předplaceném kreditu. Předplacený program Fayn Cool má tyto parametry, první cena bez DPH, druhá s DPH:

volné minuty: 0 minut
měsíční paušál: 0,- Kč

mobilní sítě: 2,74/3,29 Kč /min
pevná linka: 7 – 19 hod. 0,47/0,56 Kč /min
19 – 7 hod. 0,24/0,29 Kč /min

Z webu mám výborný dojem. Vše přehledné, srozumitelné, minimum keců a omáčky.

https://www.fayn.cz

WMS

Moc modrý web, ale členění pěkné. Z titulky přímo na ceník volání:

Typ volání Špička
07.00 – 19.00
Mimo špičku
19.00 – 07.00
Pevné linky 0.75 Kč / 0.90 Kč* 0.40 Kč / 0.48 Kč*
Mobilní sítě 3.85 Kč / 4.62 Kč* 3.85 Kč / 4.62 Kč*
Volání v síti CallTone zdarma zdarma

První cena bez DPH, druhá cena s DPH, za minutu. Tarifikace po sekundách. Pozor, specialitka, možní jsem ji jinde přehlídl, neviděl nebo nehledal:

Minimální měsíční hovorné za každé přidělené telefonní číslo 50 Kč

Pěkně zpracovaný ceník. Chybí FAQ, informace o propojení do jiných VoIP sítí, malá nabídka telefonů, žádné balíčky typu „Telefon za kredit“.

https://www.wms.cz

802.cz (RIO Media)

Na konec si nechám klasickou 802, kterou používáme v práci a kterou jsem na běžná klíčová slova („VoIP operator“ apod.) vůbec nenašel. Nevím, jak to mají optimalizované, ale asi moc ne – na titulce slovo „voip“ vůbec nemají. No, jejich věc. Na titulce jsou barevné boxy, klikám na telefon, dozvídám se klady, vybírám opět ty, které mě zajímají. Pochopitelně je znám, telefonuji tak už nějakou dobu, ale to je pracovně. 😉

  • Nejlevnější volání v ČR
  • On-line výpis hovorů
  • Absolutní kontrola nad svým účtem
  • Bez zřizovacího poplatku
  • Nezávislost na pevné lince
  • Neomezená platnost hovorného
  • Vlastní telefonní číslo

Objevuje se požadavek na minimální měsíční plnění 20 Kč s DPH (=musíte provolat). Další ceny následují, první je s DPH, druhá bez:

802.VOX 0,00 (0,00) Kč
802.VOX partneři 0,00 (0,00) Kč
Pevná linka mimo špičku (19-7 hod.) * 0,30 (0,25) Kč
Pevná linka ve špičce (7-19 hod.) 0,52 (0,44) Kč
Mobilní sítě mimo špičku (19-7 hod.) * 3,25 (2,71) Kč
Mobilní sítě ve špičce (7-19 hod.) 3,39 (2,83) Kč

* uvedené ceny platí také o víkendech a svátcích; Tarifikace do pevných sítí 20 sek. + 1, do mobilních sítí 30 sek. + 1.

Zkušebně jsem klikl na objednávku čísla:

Vážený zákazníku,
registrace služeb VOX byla v nočních hodinách z technických důvodů dočasně omezena.
Omlouváme se za toto omezení.

😀 Hehe, asi to v noci neměl kdo vyřizovat..? tak tedy přímý prodej zařízení:

Objednání zařízení – přímý prodej

Prodej přes internetový obchod byl dočasně pozastaven, jelikož pro vás připravujeme novou nabídku. Děkujeme za pochopení.

Uff… Takže aktuálně se nedozvím, jaké telefony nabízejí, ale s jedním volám a i když mi nastavení trvalo (nevěděl jsem jak), jsem s ním spokojený. Web je ale moc složitý a je určený spíš pro lidi, kteří už vědí, jak to chodí, já jsem hodně tápal.

https://www.802.cz

Ha-loo (aktualizace)

Nudný web, trochu mi dal práci najít, co jsem hledal. Nabízejí telefony za korunu, ale výběr nicmoc.  Celá služba se předplácí, několik metod, připravené „kupony“ (mmch pěkná blbost, ale dobře vypadá). První cena s DPH.

národní volání Kč / min tarifikace2)
7:00 – 19:00 19:00 – 7:00
volání v rámci ČR
1,00 (0,83)
0,50 (0,42)
1+1
hovory do sítě mobilních operátorů ČR
3,64 (3,03)
1+1
příchozí volání3)
0,05
hovory v rámci sítě ha-vel
zdarma
hovory do sítí CESNET, VOIPEX, NETWAY, 802.VOX
zdarma

2) první číslo udává minimální zpoplatněnou délku hovoru, druhé časový interval účtování, údaje v sekundách.
3)
je připisováno ve formě kreditu na ha-loo účet; netýká se hovorů příchozích ze sítí ha-vel, CESNET, VOIPEX, NETWAY a 802.VOX.

Testovací služba – možnost volat hodinu zdarma. Celkově – na nic si nehrají, žádní falešní sobi, žádné lakování. Trochu mi chybí přesvědčivost.

Co poradíte?

S kým voláte vy a proč? Hlavně proč, to mě zajímá. Zapomněl jsem, resp. nenašel jsem někoho důležitého? Díky za tipy.

38 komentářů u „Jak si vybrat VoIP operátora – srovnání operátorů, jejich nabídky a cen“

  1. Pozor na standadry SIP! Já mám IPEX koupeného přes poskytovatele optinet.cz, a když jsem se snažil z nich vymámit svoji SIP adresu, přehazovali si mě jako horký brambor. Pak mi něco sdělili, ale nikdy jsem se na svůj telefon nedovolal.

    Tak to používám normálně (mám vlastní číslo), musel jsem taky koupit CISCO telefon, protože sračkoidní WELL nějak nefungoval. Doporučuji značkový telefon, pokud budeš pořizovat.

  2. A ještě dodatek – můj tarif je ve formě PREPAID, tedy musím si jej nabít a do půl roku provolat. To, že všichni píší „žádný měsíční paušál“ pak není až tak pravda. Můj IPEX to taky uváděl…

    A poslední doporučení – vem ten, kde je výhodné volání na mobil. I když jsem si říkal, že budu občas volat na pevnou – tak nevolám. Nikdo ji už nemá 😉

  3. Dobrý den,

    mám číslo od 802.cz už nějakou dobu. Zřízení bez problémů, mohl jsem si vybrat číslo. Stojí to nějakých 10Kč měsíčně. Jednou za čas tam pošlu 200 Kč a mám pokoj. Ceny skvělé, v síti 802.cz volání zdarma. Spokojenost.

    Petr

  4. @lelol Nevidím tam prepaid a dost mi to komplikuje fakt, že je to slovenský operátor. To mi nepřijde vhodné pro volání v ČR. Díky za info.

    @lzap IPEX mě neoslovil, tak se na něj nechystám. Telefon určitě kvalitní, pokud vůbec, na to si dám bacha. S tím prepaid to tak být nemusí – na 802 máme přes dva tisíce a nikdo po nás nic nechce, moc se nevolá za peníze, spousta hovorů je zdarma. Ale pozor si na to dám.
    Potřebuju to hlavně kvůli úřadům, kam sice volám jednou za čas, ale pak je to na faktuře od mobilu vidět. A našim, ti pevnou mají. Na mobily bych volal dál z mobilu, ale pokud by VoIP byl levnější, tak samozřejmě z VoIP.

  5. Já mám už delší dobu 802.cz a jsem naprosto spokojený. Telefon jsem si koupil na Aukru za pár stovek (zánovní Gigaset od Siemensu, naprosto super) a nemůžu si výsledek vynachválit. Ta dvacka je mrzutá, ale my provoláme obvykle asi třicet korun, takže to není žádné omezení. V klidu bych 802 doporučil.

  6. @Petr Ano, taky mám dobré zkušenosti (voláme s nimi v práci). Ale stejně mě zajímá, jestli není něco lepšího. 🙂 Díky.

  7. Ja jsem slysel celkem dobre reference na havla, ktereho zde vubec nevidim. Na ty prepaidy opravdu pozor. Jednou jsem takhle malem prisel o 2000, protoze jsem z telefonu rok nevolal…

  8. Mám číslo u 802.cz a starám se o 3 další. Víceméně funguje, jen když změnili ústřednu, nešlo téměř nic a domluvit se s jejich dohledem, co je třeba udělat pro to, aby to fungovalo, byl porod. Každý říkal něco jiného a trvalo to dlouho. (Ostatně takhle funguje jejich dohled obecně, tedy pokud se vůbec uráčí odpovědět na e-mail, což bohužel není úplně pravidlem, takže jsem u nich už jedno číslo zrušil a ruším i jejich IPTV a vypadá to, že i připojení k internetu… 🙁

    Nové číslo mám u Fayn a zatím bez problému (ale jsem tam chvíli a zrovna toto číslo příliš nevyužívám)

  9. @Milan Aha, dík, doplním.

    @Richard – Fayn mě taky zaujal. Zkušenosti s firmami jsou různé, díky za informace. Moje jsou zatím dobré, ale stále ještě vybírám, takže 802 ještě není jasná volba, i když je ve finále. 🙂

  10. Možná vás bude zajímat, po 3 letech odcházím od FAYN, protože někomu takovému odmítám nadále platit. Chtěl jsem snížit paušál (z Tayfun na Cool), oznámili mi že bych měl zaplatit 300 za linku (mám dvě). Oponoval jsem, že když to zruším a založím znova (na číslech netrvám), tak za stejnou věc nezaplatím nic a oni s tím budou mít víc práce. Na infolince toto nemohou rozhodnout, to by prý mohlo jedině vedení a na to vás nikdo nespojí. To už jsem se smál nahlas, následně jim poslal e-mail s tím, že mi buď paušál sníží zadarmo nebo ať to berou jako výpověď. Zpět přišlo potvrzení výpovědi. Chtít po někom peníze za snížení paušálu, když si SIP účtů můžu za hodinu pořídit pytel může asi jen blb.

    Přemýšlím ke komu přejít, zatím to vidím na 802.cz.

  11. @Pup – mno, myslím že jste nevydržel nervově. Ve složce tarify je přehledná tabulka s cenami za přestupy mezi tarify. Z Tayfunu na Cool je to za 360,- vč.DPH a finito. Chtělo to odstoupit od smlouvy předepsaným způsobem a uzavřít smlouvu novou (na Tayfun). Mě by spíše zajímaly Vaše zkušenosti s provozem, o kterých jste se bohužel nezmínil. Osobně o Faynu uvažuji, protože při poskytnutí služby Cool typu Faktura (na smlouvu) mohu platit převodem (tedy i inkasem) a to jenom tolik, kolik provolám. Protože málo volám, rozhoduji se mezi Faynem a Ceterisem, který je v typu SPL dlouhán vůbec nejlevnější. Bude to asi Fayn, protože při četnosti mého volání není rozdíl cen podstatný. Kdo máte Fayna, napište své zkušenosti ať nenaletím.
    Karel

  12. Objednal jsem si Fayn Cool a hned „zatepla“ se podělím o první dojmy. Web Faynu je přehledný a je tam opravdu všechno, tedy téměř všechno. Zaujala mne zmínka o placení na fakturu (složka Dobíjení a platby s podsložkou Faktura). Tam se dovíte, že služba je vázána na smlouvu a blablabla. Kliknete-li na „co byste také měli vědět“ se ovšem nedovíte, jak tu smlouvu uzavřít. Ve složce „Péče a podpora“ a následně „Formuláře ke stažení“ najdete sice podsložku „Výpovědi smluv“ a „Inkaso“, ale nenajdete formulář slouvy!! Proč o tom vlastně píšu? Protože v jednotlivých krocích objednávky do košíku nenarazíte na slovo smlouva – zkuste si to sami (pozor neklikejte na „ukončit objednávku“). Objednání proběhlo bez problémů. V mailu jsem dostal potřebné technicko-administrativní údaje, urychleně jsem zřídil další inkaso a souhlas s inkasem jsem obratem odeslal poskytovateli (Faynu). Celý nažhavený jsem si chtěl vyzkoušet volání. Měl jsem nainstalovány 3 SW telefony (X-Lite, Adoresoftphone a Phoner) a po počátečních potížích (v nastavení telefonů je lepší vložit IP adresu 62.168.42.145 než jmennou adresu sip.fayn.cz) a s pomocí ochotného operátora mi všechny telefony fungovaly. Při volání jiného čísla než „faynového“ jsem však obdržel hlášku, že došlo k vyčerpání kreditu a že nemohu uskutečnit žádný odchozí hovor. Teprve ochotný operátor mně vysvětlil, že zaslání souhlasu s inkasem ještě neznamená žádost o zaslání smlouvy. Nakonec jsem po dohodě návrh smlouvy obdržel a po podpisu a odeslání poštou budu moci konečně volat.
    Pokud bych měl hodnotit, tak obsah webové stránky je přehledný, srozumitelný – bohužel chybí políčko k zaškrtnutí „zaslat smlouvu (návrh)“. Známka 1minus.
    Komunikace přes zákaznickou linku nic moc. Ať zvolíte cokoliv, většinou to nikdo nebere. Známka 3minus.
    Operátor (p.Josef Grošek) pokud se ho dovoláte – známka 1.
    Automatické oznámení příjmu mailové zprávy je téměř okamžité, odpověď nehodnotím – s vyjímkou slíbené zprávy od operátora.
    Praktické zkušenosti až někdy později, nebudu se ukvapovat.
    Doufám, že jsem byl objektivní.

  13. Panebože, ten můj pravopis. Ve slovech „dovíte“ a „nedovíte“ chybí samozřejmě „z“. Omlouvám se.

  14. Nechci dělat reklamu, ale zkuste odorik.cz . Já s ním volám, ceny mi připadají dobrý i na mobily a pevnou, má dobrej SW telefon a dá se na něj v poho nastavit i sip wifi telefon.

  15. Pingback: | MandrivaLinux.cz
  16. Používám FAYN už asi rok na doporučení kamaráda. Mám tři čísla: jedno domů na gigaset, jedno na Nexus One mobilu a jedno pro fax2mail. Se službou jsem nikdy neměl potíže. S podporou po emailu také ne. Telefonická podpora mi nikdy nezvedla telefon. Důležité pro mne je, že na cestách se mě všude jde jsem byl (i za mořem) dovolali známí za místní českou sazbu. Teď chci naverbovat celou rozsáhlou rodinu a skončit s pevnolinkovými vyděračl 🙂

  17. Používám dlouho TELEFONET od Volný, velmi spolehlivé, jen trošku dražší. Bohužel se teď Volný služby zbavuje a tak mne převedl pod Fayn. Jako druhého používám 802.CZ a plná spokojenost, skvělá tarifikace, používáme i v práci. Jejich služby se za posledních 5 let výrazně zlepšili, jen je někdy problém se jim dovolat. Technická podpora na velmi dobré úrovni. Teď sháním reference na FAYN, kdysi jsem o nich uvažoval, ale byli nesmyslně drahý. Stále mají stupidní tarifikaci po minutě.

  18. Opavanet ma volani jako soucast balicku k internete nebo TV, a to jiz u zakladniho, samostatne nelze.
    Ceny jsou hlavne na mobil trochu vyssi – 4.49/min, tarifikace 30+1, pevna 0.96/0.45/min, tarifikace 60+30
    Pripadne u nejvyssiho balicku je volani na pevnou „v cene“, tudiz 0,-/min, mobil cena stejna.

  19. Proč píšeš, že 802 má nejlepší ceny, když ve tvé tabulce je axfone výrazně levnější? Já mám 802, po pár letech jsem se koukl na ceny a jsou na stejné úrovni, přestože propojovací poplatky od loňska klesají. Jaké máte zkušenosti s tím axfone?

  20. To jsem nepsal, to jsou jsou všechno jejich marketingové žvásty – celý ten seznam jsou bláboly. Uvedené schválně, aby bylo vidět, co všechno se uvádí jako klad.

    Zkušenost s axfone nemám žádné.

  21. …. hmmmmmmmm, tak se podívejte např. na odorik.cz, nebo na mikrotech.cz

  22. S ororikem souhlasím, mají levné volání a ještě plno vychytávek. Na ně nemá žádný jiný. Mám přepočítáno podle vyúčtování za 3 měsíce, že s Fayn Profi jsem byl ztrátový cca 2500 Kč ročně ve srovnání s odorikem a to jen díky účtování, které má Fayn po minutách a Ororik po vteřinách. I když např. https://www.voocall.cz/coajak_cenik.html je ještě o 9 halířů / min při volání levnější, zůstanu věrný odorikovi právě díky těm vychytávkám, co tam mají. Doporučuji každému zkusit se tam zaregistrovat a za to dostane každý 10 Kč na vyzkoušení služeb a věřím, že každý bude mile překvapen, jako já, jejich rozsáhlostí. Kdyby někoho něco zajímalo, klidně může napsat.

  23. Zdravím, díky za přehled. Také mě to zajímá. Momentálně mám zkušenosti se dvěma: ceteris (sbohempevnalinko.cz) a axfone. Včera jsem se upsal pod Fayn.
    – pozor, ceny se proti původnímu článku hodně změnily, ale podmínky moc ne
    – AXFONE: pozor, má minimální provolání 10Kč na číslo, hotline rychlý a věcný, web přehledný; nabízí telefony za kredit (ale ne moc levně); na webu mají nově nastavení přesměrování; máme u nich už 4 čísla, používáme je 2 roky
    – CETERIS: ceny maličko vyšší než Axfone, ale služba celkem funguje; hotline pomalá, ale reaguje (většinou se operátor musí někoho ptát, narozdíl od axfone); telefony za kredit teď žádné nejsou, mají tam jednu bránu; máme u nich asi 15 čísel, používáme je 3 roky; nám umožňují jeden kredit čerpat různými čísly, to je šikovné
    – FAYN: zkušenost zatím nemám, hotline zdá se komunikuje, web kýčovitej, překombinovanej, ale dá se tam najít co člověk potřebuje. Ceny volání mi přijdou dost dobré, ale nejlepší je nabídka přístrujů na kredit ze všech uvedených, proto jsem do nich šel.

  24. No mě se hlavně líbí, že vybíráte operátora podle estetického vzhledu internetových stránek, to se asi brzo doberete nejlepšího názoru .-) Nicméně orientovat se podle něj pro praktické použití, pokud někdo chce skutečně telefonovat a ne si jen prohlížet web, nemá význam, že? Nic ve zlém!!!
    Hodně zdaru 🙂

  25. Ha-loo má výhodu v tom, že stačí jeden odchozí placený hovor za rok. Pokud telefon nepoužíváte, pošlou (podle slov kamaráda) upozornění a stačí jednou zavolat a je na rok vystaráno. Pokud telefon potřebujete spíš na příjem, tak zatím několikaletá spokojenost.

  26. S Fayn nemám dobré zkušenosti přešel jsem k Odorik a plná
    spokojenost i lepší přístup.Fayn mě pořád otravoval na přejití placení na fakturu atp. Přístup ke svému účtu u Faynu
    je přímo horor. Na Odorik který mám nyní 5 měsíců nedám dopustit.

  27. Rozhodně nedoporučuji Fayn!!! Mám paušál, když si v měsíci nezavolám, nepošlou fakturu, ale už podruhé se mi stalo, že jsem volal a neposlali fakturu, poslali jen vymáhání dluhi za 600Kč na každé číslo. Vysvětlování, že jsem neměl co zaplatit nepomohlo, Prostě zaplať nebo to budeme mimosoudně vymáhat a to bude o pár tisíc víc. Nevydělávají na volání, ale na pokutách. Je to zároveň varování všem, kdož mají smlouvu s Fayn. Když nepříjde faktura, jděte na jejich stránky a přihlašte se k účtu, tam ji najdete. Výmluvy nic mi nepřišlo je nezajímají, ctějí peníze na pokutách, potože těch pár desetikorun co jim posílají lidi za volání je neuživí!!! Proto všechny přemlouvají, ať jdou na paušál!!!

    POZOR NA PRAKTIKY F A Y N ! ! !

    PS: za poslední rok a půl jsem jim navíc na pokutách zaplatil 1000Kč a teď po mě chtejí dalších 1200Kč, jdu k Odoriku, nejlepší recenze zákazníku a žádné smyšlené pokuty.

  28. Nedávno jsem přešel k Softlabs.cz. Řekl bych, že se jedná o menší začínající firmu. Sice je pravda, že také mají špička/mimo špičku, ale to úplně mě vůbec nevadí, protože s ochotou a s profi jednáním jsem naprosto spokojený. Služby jsou na slušné úrovni, v nabídce mají telefony (i mobilní v CDMA síti) za 1 Kč. Nejprve jsem si vyzkoušel přenosné číslo zdarma – dostal jsem 10 Kč a volal jsem si kam jsem chtěl. Potom jsem si toto číslo nechal a pořídil si ještě geografické (377 – jsem z Plzně) Minimální provolávka žádná, neomezená platnost kreditu a vychytané volání ze zahraničí. Já jsem spokojený a asi nebudu zkoušet jinde.

  29. Odcházím od FAYN protože se snaží vydělávat úplně na všem,nehledě na to,že za přechod na nižší paušál chtějí 300,- Kč a v neposlední řadě má jejich sít na můj vkus až příliš mnoho poruch…..

  30. Ahoj mám dotaz na Voinet dnes JStel jak to funguje a tak jaký máte zkušenosti? Díky

  31. Co se týče VOIP telefonování, mám smlouvu s firmou AXFONE již hodně dlouho na webhosting, kde nejsou z mojí strany zatím žádné výhrady, ale VOIP telefon zatím po dobu mnoha měsíců nechodil a protože ho používám v podstatě jako „příchozí“, tak mi na to upozornili až zákazníci, kteří se na toto číslo nemohli po dlouhou dobu dovolat.
    Od té doby problém řeším s touto firmou AXFONE zbytečně již několik měsíců, HW jsem si musel koupit za své, přestože slibují opak a můj názor je, aby si každý uvědomil, jestli se mu vyplatí ušetřit pár korun za něco nefunkčního a hlavně podle mého názoru a již dlouhé zkušenosti s firmou, která asi nemá odborné zázemí, aby se takovýchto chyb dokázala zbavit. Obrátil jsem se na jinou firmu, poskytující tyto služby, nemohu jmenovat kvůli reklamě a tato firma si pouze vyžádala můj jednorázový přístup do VOIP brány, použila samozřejmě jiné tel. číslo pevné sítě a vše bylo funkční během několika minut. A o tom to je.

  32. Koukněte se na Odorik. Mám ho už asi sedm let a nynější ceny na volání do mob. sítí neznám nižší. (0.59 Kč 1+1 ) Od loňského roku má taky nabídku karty Odorik do mobilu.

Komentáře nejsou povoleny.