Prázdninové dvojčíslo LinuxEXPRESu

V redakci jsme se rozhodli, že vydáme červencovo-srpnové dvojčíslo časopisu. Právě ho připravuji, mám hodně článků, že ani nevím, co vybrat dřív.

Autoři se pochlapili, a to ještě nenapsali úplně všechno, na čem jsme se domluvili. Ale to neva, vyjde to třeba v září. Tématem dvojčísla je především ladění systému, takže budou články o sledování kondice disků, práce s časem, skripty v Kommanderu, nastavení KDE. Já jsem se intenzivně vrhl na nastavení GNOME – až mě překvapilo, co všechno je pod kapotou.
Velký test se týká taky live distribucí, vlastně je to jen první díl s názvem Záchranné live distribuce – ještě budou další (multimediální, prezentační apod.). Krom toho vyjde recenze Mandriva One a texty, které představí nejznámější mainstream distribuce (Slackware, Ubuntu – to bude i recenze Dappera).

Cornelius (který se právě žení :-)) napsal recenzi Inkscapu, Pavel Beníšek píše o Linuxu přímo ve Windows. Velmi zajímavý je článek o nasazení Linuxu ve Volksbank CZ a rozhovor s Jiřím Kobelkou, který za ním stojí. Celé číslo by mělo sloužit jako vstupenka do světa Linuxu – zájemce, hlavně začínající, by zde měl najít odpovědi na zásadní otázky: jakou distribuci si vybrat, jak používat a nastavit KDE a GNOME, které programy si vybrat (recenze dalších pomíjím).

No, co ještě? Samozřejmě běžící seriály (Jádro, Bash, Hry – v rozšířené podobě), pravidelné rubriky, menší recenze zajímavých věcí. nějaká multimédia.

Balíček 6+1

Cena zůstává stejná, tj. 99 Kč. Dost se vyplatí objednat si Balíček 6+1 – člověk dostane za skvělou cenu šest čísel a jedno starší zadáčo. 🙂 A nebo rovnou předplatné ;-).