EviKon je jednoduchý CRM software, prezentoval jsem ho ředitelům neziskovek

Neziskovky.cz pořádají pravidelně Fórum ředitelů, což je setkání, kde ředitelům organizací připraví informace, hosty a čas na nějaké téma. Tentokrát jsem dostal příležitost i já a mohl jsem vedl konkurence prezentovat CRM pro neziskovky EviKon.

Tento software jsme v Liberixu původně vyvinuli jako databázi pro ukládání informací v  neziskové organizaci, ale pak se ukázalo, že je velmi dobře použitelný i pro malé podnikatele. Pokud tedy podobný problém řešíte (tedy že máte nepořádek v informacích a neumíte je využívat), pak vám ho rád pomůžu vyřešit.

V Praze se společné setkání konalo 18. března. Byli jsme tři zástupci tří řešení – Salesforce (CRM pro neziskovky), Microsoft Dynamics pro neziskové organizace (Microsoft) a EviKon (já aka Liberix). Původně jsem měl trochu obavu, že se v té business obchodní grafice s našimi textovými výpisy ztratím, ale nakonec jsem měl pocit dobrý, protože EviKon umí řešit asi 90% toho, co konkurenční obrmolochy. Sice  to není provázané s outlookem a výsledky nejsou atraktivní, ale jsou funkční.

Z hlediska formátu to bylo hodně zajímavé jak pro nás, tak pro posluchače. Odpovídali jsme vždy po dobu 200 sekund v určeném pořadí, případně podle požadavků publika (ale vždy férově všichni tři). Předem bylo určeno osm témat, např. „jak mohu pomocí vašeho softwaru sledovat historii dárce“. Na to jsem se docela poctivě připravil (nepočítal jsem pro jistotu s připojením do netu), takže jsem věděl, co budu říkat (a na dotazy jsem byl připraven). Nakonec jsem komentoval přímo práci s programem, což bylo super (a provozní prezentaci sem mohu dát na podívání).

Byla to výborná zkušenost, musím zapracovat na propagaci programu, abych se dostal k více lidem.