Zářijové číslo LinuxEXPRESU

Tak dneska mi volal pan Vitásek z tiskárny, že číslo je už hotové, je rychlý jak šinkanzen. Počítal jsem až tak zítra, ale oni už to dneska expedovali.

Co se týče „tloušťky“, je zpět na 56 stranách plus obálka. Škoda, líbilo by se mi těch 92 – ale třeba to přijde.

Tématem čísla jsou databáze, což je doufám poslední „těžké“ téma, nadále to chci tlačit směrem na srozumitelné a pro normálního člověka použitelné věci. Takové nás čekají v příštích číslech – zpracování fotek, videa, poslouchání rádia z netu, redakční systémy pro osobní stránky.

V zářijovém čísle jsou dvě nové rubriky – Jak na to a Kancelář. Pan Ludva obojí parádně našperkoval. Celkově upravil barevný profil rubriky, nějak nám přebývala modrá. Takže jsme to změnili, Kancelář je tmavě rudá.

Uvědomil jsem si, že jedna z věcí, do které jsem za celou dobu nehrábl, je obsah, který byl ošuntělý jak ponožky, které jsem si přivezl z víkendové akce autorů. Tak jsem trošku zapojil fantazii (no, moc zase ne) a předělal to. Panu Ludvovi nebylo nicmoc třeba vysvětlovat, vystřihl to napoprvé hned skvěle. Takže obsah je podrobnější, obsahuje popisky a občas obrázek, hlavně jsou tam URL článků na jednom místě. A taky zabírá celou stranu – tiráž jsme šoupli na poslední stranu.

Inzertní prostor bude zajišťovat firma Thomas Taylor, mělo by nám to zajistit jistotu v konání, protože se nebudeme muset starat o inzerci my. Doufám, že to bude klapat a od teď už budeme jenom bohatí – dokud jsme mladí a krásní.