Firefox… é?

Tak nevím, co si mám myslet o Firefoxu. Thunderbird jsem opustil už dávno, ale nebylo to z toho důvodu, že mi nevyhovoval – i když něco by se našlo.

Mám sice 768 MB RAM, ale dvě jádra Gecko v paměti je prostě moc. Teď odolává Firefox. Nejen že žere jako prase, ale navíc padá (1.5.0.2) na zcela běžných stránkách, nejlépe když v něm sestra píše jednou za uherský rok maila. Problémy mu činí debilní flashové reklamy na Lidovkách a podobných webech, nejde skoro scrollovat, výkon na 100%. Momentálně neodpovídá vůbec, a to jsem na svých webech, které spravuju už pěkně dlouho. Mate mě, že výkon je na nule, Firefox nevypadá, že by měl problémy – ale prostě se vůbec nechytá, objevuje se jenom rám okna.

Tak si začínám zvykat na Konqueror – a tím pádem budu kompletně KDEčkař, GNOME jsem opustil, protože potřebuju víc věcí z KDE…

4 komentáře u „Firefox… é?“

  1. Heh, tak to teda koukám… KDE bylo vždy lepší 😛 😀

  2. U aplikace jako je FF se vyplati prechod na nejnovejsi verzi, porad se vychytavaji chyby a memory leaky 🙁

    Je pravda, ze mne nenazranost Gecka stve, ale nechce se mi kvuli tomu opoustet muj (zatim jeste stale postacujici) Galeon. Takze ho jednou za tyden vypnu a zapnu, nic jineho se s tim delat neda. Padani nepozoruju – na toto opravdu doporucuju upgrade.

  3. No, zatím jsem zjistil jenom to, že na vině nebyl Firefox, alébrž něco z GNOME, co neběželo. Pořád nevím co. Sekají se všechny GTK programy.

  4. Konq je opravdu super, rychlý, umí i blokovat obsah (třeba flashe), mouse gestures lze nakonfigurovat též. Senzace. Jenže jelikož dělám taky webový vývoj, tak musím stejnak používat Operu a Firefox. Zatím teda stále Opera, ale Konq občas použiji.

    Prostředí KDE a GNOME mají nevýhodu – trpí podobnými bolestmi jako Windows. Po čase mají jakoby „plné registry“, programy jsou „překonfigurované“ a padá to a je to pomalé. Narozdíl od Windows všal stačí smazat home a jede to zase jako víno 😀

Komentáře nejsou povoleny.