Hrůza jak z hororu

Vždycky jsem se ušklíbal americkým hororům, kde se lidi vraždí, cvakají si prsty kleštičkama, zalívají se zaživa do vosku, zavírají se na léta do kobek, případně si nechávají voperovat případně amputovat (nové) části těla.

Říkal jsem si, že Amerika má prostě jiný pohled na život a že ta kultura je jiná a mně cizí. Nebaví mě ani ty horory ani způsob, jakým je vyprávěno mnoho „typických“ amerických filmů. Evropa je jiná.

Ale, kurva, toto je síla (citace novinky.cz, 12.2.2007 23:12):


Rakouskem otřásl další skandál domácího týrání a věznění nezletilých. Třiapadesátiletá žena z Lince věznila ve svém bytě své tři dcery po sedm let. Dívenkám dělaly společnost jen myši a dokonce vyvinuly mezi sebou speciální jazyk, jemuž nikdo nerozumí. Policie případ odhalila v roce 2005, veřejnost se o něm ale dozvěděla až minulý víkend.
12.2. 2007 16:45
VÍDEŇ – Policie dívky Viktorii (21), Kathrinu (18) a Elizabeth (14) objevila ve městě Poestlingberg blízko Lince a umístila do opatrovnické péče již v říjnu 2005. Podrobnosti případu se na veřejnost dostaly teprve minulý víkend.
Podle psychologů se dívky z domácího vězení již nikdy plně nevzpamatují. V naprosté tmě bez přístupu k okolnímu světu musely strávit sedm dlouhých let. Více než s lidmi teď dokáží komunikovat s myšmi.
Policie je objevila v bytě, který je situován ve čtvrti s dobrou adresou, v níž žije vyšší střední třída. Dívky zde žily v katastrofálně nehygienických podmínkách. Jejich místnost byla metr vysoko zaplněna exkrementy a odpadem. Podlaha byla plná také myších výkalů a moči.
Dívky mají stále bílou pleť, jsou téměř slepé a běžné denní světlo jim působí vážné zdravotní komplikace. Podle psychologů se nejstarší dívenka patrně nikdy nevzpamatuje. Její vývoj je v katastrofálním stavu. U mladších dvou příští roky ukáží, zda se vrátí mezi běžné občany.
Úřady léta nejednaly
Věznitelkou byla třiapadesátiletá právnička, jejíž psychické zdraví nalomil rozvod s manželem. U soudu však přesto vyhrála opatrovnictví. Dívky odhlásila ze školy a úřadům tvrdila, že je bude sama vyučovat. Jejich otec a soudce z Lince se k dcerám od té doby nedostal. Získal devětkrát soudní příkaz, přesto se ženě dařilo dcery držet pod zámkem.
Právní zástupkyně dvou dívek Margareth Tewsová řekla rakouskému deníku Der Standard: „Po celá léta, kdy dívky byly vězněny, nebyly schopny příslušné úřady jednat. Sousedé, škola i doktoři nesčetněkrát upozorňovaly sociální pracovníky, že měly o dívky obavy.“
Mluvčí obvodu Urfahr však kritiku Tewsové odmítá. Důkazy o zanedbávání prý nebyly dostačující. Tewsová tvrdí, že orgány měly zasáhnout nejpozději v roce 2001, když se byla matka nucena na klinice v Linci léčit z halucinací a falešných představ.
Politici požadují objasnění selhání kontrolních mechanismů
Zarážející je už skutečnost, že veterinární správa odvezla zanedbaná domácí zvířata v domě, kočky a psy, do útulku několik měsíců před tím, než se úřady postaraly o jeho obyvatelky.
Ženu nyní čeká proces, v němž bude čelit obviněním z těžkého tělesného zanedbání a trýznění neplnoletých nesamostatných osob, sdělila státní zástupkyně Carmen Riesingerová.
Objasnění případu a možné selhání kontrolních mechanismů školské rady, soudu, okresního hejtmanství a úřadu péče o mládež požadují rakouští politici napříč politickým spektrem.

Hnus, hnus, hnus. Já chci žít v kulturním světě, doprdele.

2 komentáře u „Hrůza jak z hororu“

  1. Je to opravdů strašné ted chlap je zrůda !!!:-( Jak něco takového mohl dělat !Je mi z toho h.a.j.z.l.a. blbě !!!

    Omlouvám se za můj slowník ale myslím si ,že si to myslí snad každý !!

  2. Silvie, v klidu. Je mi z toho úplně stejně… Já mám Rakousko rád a Vídeň je mým hlavním městem, mám to tam blíž než do Prahe (hlavně myšlenkově). Nechce se mi moc věřit, že takové kreatury jsou v podstatě mezi námi. Ale jsou… 🙁

Komentáře nejsou povoleny.