Prosím tě, neposílej mi žádné vtipné obrázky

Já vím, že to dělá skoro každý, ale mně to vadí – zkusím ti vysvětlit proč.

Na internetu jsem každý den a sleduju několik desítek různých webů, kromě zpravodajských a odborných taky ty, kde člověk na podobné „vtipné“ (někdy vtipné bez uvozovek) narazí. Takže pokud mi posíláš v mailu xmegabajtové video, už jsem ho někde viděl (třeba i před dvěma lety). Nebo jsem na něho narazil, ale vtipné mi nepřijde a nezajímá mě. Takže když mi od tebe přijde takový mail (často jediný, který mi za dlouhou dobu pošleš), naštve mě už jenom to, že ty megabajty musím zbytečně stahovat. Mám internetové připojení doma, takže si to stahuju za své peníze. Já vím, je hloupost, ale proč to mám dělat, když mě to nezajímá? Nedáváš mi na výběr.

Všimni si prosím, že já tobě nic takového neposílám, protože mi to přijde nevhodné. Pokud už ti chci něco takového poslat, bude to pouze odkaz, protože to video nebo obrázky jsem stejně viděl někde na webu, takže je nesmysl je stahovat a posílat mailem. Navíc je takových srandiček všude mnoho a některé jsou velmi staré a profláklé. Patří sem různé přiblbé vzkazy „Jestli to nepošleš deseti lidem, tak do roka umřeš!“, deformované obličeje (známých lidí, „rozkošných miminek“, psů, koček apod.), krásné snové krajiny a různé skoroerotické koláže. Jsem asi suchar, ale bavím se jinak.

Dále mi vadí, že kromě mě posíláš tuhle věc dalším desítkám lidí – jedním mailem. Všechny adresy jsou v hlavičce mailu vidět – jakým právem tu mou rozesíláš cizím lidem? Já nechci, aby ji znali cizí lidé a velmi mi to vadí! Obvykle se to dělá tak, že si mail pošleš sám/sama sobě a ostatní příjemci se dají do slepé kopie (Bcc:) – nikdo tak neví, kdo jiný ještě tuto zprávu dostal – ostatní adresy v mailu nejsou. Nikdo je tak tedy nemůže zneužít, což je jinak velmi snadné. Já si svou adresu ale platím, proto mi vadí, že by ji měl znát kdekdo. Mám samozřejmě i jiné, na známém českém portálu. Když už mi musíš poslat takový mail, posílej ho prosím na tuto adresu. Pokud ji neznáš, zřejmě to má svůj důvod.

Ještě chci říct, že tohle je má prosba a nijak nesouvisí s mým vztahem k tobě. Věřím, že mě pochopíš a příště si budeme psát maily, které nesou nějakou informační hodnotu. Nebo si nebudeme psát vůbec.

Ještě jednou díky za pochopení a za přečtení toho vzkazu.

3 komentáře u „Prosím tě, neposílej mi žádné vtipné obrázky“

  1. Ten prispevek je tak na „CUT & PASTE“ do AUTO REPLY v mem emailu :-). I kdyz musim priznat, ze obcas nejaky ten obrazek taky poslu :-(.

Komentáře nejsou povoleny.