Z repráků mi hraje…

Lukáše zajímalo, jak „to dělám“, že se mi v Jabber klientu zobrazuje, co poslouchám za hudbu. je to snadné, páč používám KDE aplikace, které jsou provázené.

Je to snadné – používám Kopete. Jedná se klienta pro komunikační síť Jabber (zvládá i jiné, ale nepoužívám je). V nabídce Nastavení-Nastavit moduly je možnost zobrazovat protějšku informace o tom, co poslouchám.

Stačí zadat větu, která se má objevovat, a proměnné, které se mají dosadit – např. %track je název písničky, %artist jméno interpreta.

Pak je ještě vhodné vybrat, jak a kdy zprávu zobrazit. Je možné to zobrazovat v okně s rozhovorem nebo třeba ve stavové informaci.

No a nakonec je třa vybrat přehrávač, který člověk používá a ze kterého se mají informace sosat. Amarok, jak jinak… 😉

10 komentářů u „Z repráků mi hraje…“

  1. Když jsem to měl zapnuté já, tak lidi prudili, že se mi pořád měnil status, tak jsem to poslal do /dev/null

  2. M4r3k> Tak si to tak neber… já jsem prudil taky, vím. Snažím se to nastavit tak, aby to bylo jenom ve stavové informaci, ne v okně. Obrázek ale ukazuje něco jiného, musím to poladit..

  3. Uz ted jsem bilej vzteky, kdyz stale nekdo meni status nebo pise kraviny na nekolik radek a ja stale od prace skacu po oknech. Uzivatele co by mi posilal co posloucha, bych asi musel … dat do ignore 😉

    Pokud si nekdo stale prehazuje popis stavu, me naopak nerusi a hlavne je to obcas prijemne zpestreni. Sam to dost pouzivam a mam vyzkouseno, ze na tuto informaci lide reaguji.

  4. Nějak ti nerozumím.

    Co jsem u sebe vypozoroval, tak Psi háže na každou zprávu, která se v rozhovoru objeví, upozornění – logické. To samé dělá, když protějšek změní stav, ale jde to vypnout. Ale nenašel jsem, jak vypnout prudění, když se protějšku spustí další písnička – je to totiž „běžná“ zpráva, takže se mi objeví bublina…

  5. Macovsky Adium (a iChat taky) to umi taky, ale nepouzivam to, hodne lidi to rozciluje (kdyz jsem v MUCu). Kamos si pro MPD & Kopete psal skriptik, par radku v Ruby a nebyl problem … par socketu a bylo 🙂

    • Ah tak tedy pardon, myslel jsem, že se v Artist vyskytuje enkodér 🙂

Komentáře nejsou povoleny.