Mandriva Linux 2008 CZ ve výrobě

Pomáhám trochu Ivanovi při výrobě jeho veleúspěšných a skvělých příruček, se kterými získáte více než plnohodnotný operační systém. Dělám korektury a i když celý text velmi podrobně čtu (už poněkolikáté), vždycky si najdu nějaký hloupý dotaz, na který neznám odpověď. Ivan vtipně odpovídá: „Máš to v knížce, debile, vždyť jsi to četl už asi dvacetkrát!“ 😀 No jo, no – má pravdu.

Ale tentokrát si z něho opět udělám trochu legraci. Možná nevíte, že Ivan – když dělá Mandrivu – prostě sedne a jede naplno. Celá příprava zabere hodně týdnů, ale nejlepší jsou poslední dny. To Ivan sedí u klávesnice, žere čokoládu, pije energy drinky a nespí několik dní v kuse. Když jsem ho viděl v téměř konečné fázi, jenom seděl, sršel vtipem a byl poťouchlý – zejména, když jsem zmínil, že jsem utahaný (pak už jsem si to odpustil, spím totiž každý den).

Ale ještě předtím, než jsem za ním jel, abychom to dodělali, jsme to řešili na dálku. Už jsme sehraní, nebylo to poprvé a doufám že ne naposledy. Takže jsem si típl obrazovky, abychom se teď pobavili. 🙂

Ještě to bylo v klidu, už jsem věděl, že to nic není. Já bych asi nevydržel. Ale jak jsem říkal – Ivan je na to připravený.

Začal zpracovávat první várku korektur. Už se odnaučil některé typické prohřešky, ale ta jména… furt to dělá problémy, ještě navíc mu to bastardi mění pod rukama…

Když jsme v rozhovoru pokračovali nějak moc dlouho (termín hoří!) a na mě čekaly další korektury a úplně jiná práce, které jsem měl v týdnu fakt hodně, nezbývalo než naznačit, že končím, protože to jinak nestihnu.

Vím, ironie života… 🙂 Ale přečíst x desítek stránek přece jen nějaký čas zabere.

No, veselých momentů jsme si užili více, např. když jsme v čtvrtek večer Lukášovi vykládali, jak divoké to bylo, po chvilce pauzy se nás optal, jestli jsme se včera (ve středu, v době největší honičky a práce) dívali na fotbal: „To byl mač, co?“ Náš infantilní smích zřejmě nepochopil, smáli jsme se jak blbci, oba nevyspaní, Ivan už v jakési letargii… 🙂 Tak ať vám nová Mandriva a knížka slouží.

6 komentářů u „Mandriva Linux 2008 CZ ve výrobě“

  1. Výborný článek Vlasto. Díky za něj, skvěle jsem se nyní pobavil. Mandrivě 2008 přeji mnoho spokojených kupujících.

  2. Vážení pánové, prokousal jsem se k vám, neb jsem sháněl, zda náhodou do ČR nepřijede Richard Stallman. Pan Marek Eben by jej uvítal v Plovárně, alespoň, když jsem mu to navrhl, se tak tvářil. Ostatně myslím, že bych dokázal k němu, do již uvedené Plovárny dokázal dopomoci i jiným osobnostem světa Open Source. Pan Eben je takové myšlence nakloněn, poněvadž jeho brácha (pravda, neuvedl který) Linux používá.

    A Mandrivě 2008cz mnoho štěstí a zdraví ! Toho hlavně Ivanovi osobně, poněvadž bez toho by v ČR Mandriva nebyla tím, čím je !

  3. Ivan má zdraví dobré, i když se někdy lehce divím – ostatně viz text… 🙂

    Nevím, jestli bych se na takovou Plovárnu díval, RMS mezi mé ideály rozhodně nepatří a navíc tu byl nedávno.

  4. Tož Vlasto, tos ňa nasrál, takovýto toto?

    Každý kdo mně zná ví, že jsem starý slušňák a sprosté slovo ode mně skoro neuslyšíš. A zrovna v takové vypjaté chvíli mi dvě ujedou a ty to hned takto veřejně rozmázneš… Zatr sakr, co si teď o mně ostatní pomyslí?

  5. …no že jsi starý slušňák a sprosté slovo od tebe jeden neuslyší. A zrovna když ti to ve vypjaté chvíli ujelo, tak se našel kuprezák, který to dal ne net… 😀 😉

  6. Vlasto, co minulý týden, pche. Ale toto úterý, to bylo pokoukáníčko! Slávka dostala 7 banánů 🙂

Komentáře nejsou povoleny.