Technická prohlídka proběhla ok

Jak jsem psal, přistavil jsem Kalose do servisu, aby se mi postarali o STK a měření emisí – nejsem ten typ, který by se o to postaral sám, protože tomu nerozumím (nevím co a jak) a stejně mám vždycky jiné věci na práci. Když to někdo vyřeší za pár peněz a udělá to dobře, rád mu je zaplatím.

Auto jsem před osmou ráno odevzdal do servisu Grocar, kde jsem na podzim nechal měnit výfuk (o tom jsem ani nepsal, protože mě to nasralo, stálo to 10000).

Co je třeba k STK?

Tak především jsem ho nechal umýt. Za rohem mám ruční myčku, kam ho občas dávám. S tou zelenou metalízou se mi mezi smetáky nechce. Ruční mytí, vysátí a umytí interiéru stojí 250 korun, což je opět stejný případ, jak píšu výše – dobrá práce, kterou rád zaplatím. Auto získalo glanc, jaký už jsem dlouho neviděl (dlouho se nekoupalo ;-)).

Pak jsem si napsal o velký techničák (auto ještě splácím), který dorazil velmi rychle. No a pak ještě malý techničák, servisní knížka nebyla potřeba. Protože to byla první technická (a měření emisí), neměl jsem ještě přílohu techničáku – růžovou „průkazku“ Osvědčení o měření emisí.

A co po ní?

Dostal jsem tu růžovou kartičku, štempl do techničáku a zaplatil jsem nutné věci. Věděl jsem, že jsou blbé stěrače (nemoc Daewoo), v servisu je vyměnili – nejen ty blbé gumičky, ale celá ramínka, prý to teď stírá „jedna báseň“, tak to určitě ocením…

Další závady byly – a to ani nevím – vadná parkovací žárovka a … jinak už nic. 🙂

Co za to?

A teď ceny:

  • provedení STK: 470 Kč
  • provedení emisní zkoušky: 330 Kč
  • ramínka stěračů: 270 Kč
  • parkovací žárovka: 22 Kč
  • výměna stěračů a žárovky: 200 Kč
  • vyřízení (poplatek servisu): 300 Kč

Celkem zhruba 1500 korun, hotové to bylo v půl jedné, tedy po +- pěti hodinách. Mám klid a jsem rád, že jsem se o to nemusel starat… A taky jsem rád, že je auto ok, žádné problémy nenalezeny. Blíží se hranice 90000 kilometrů… 🙂

3 komentáře u „Technická prohlídka proběhla ok“

  1. Připomněl jsi mi jedno památné umytí našeho starého přibližovadla.

    Po umytí jsem s údivem zjistil, že auto není šedé, ale stříbrné. A při druhém pohledu jsem zjistil, že když se postavím za auto, můžu si prohlížet detaily auta zaparkovaného přede mnou – tak čisté okýnka to po umytí mělo.

  2. no pěkné, tak hlavně aby Kalos na té technické a emisích vůbec byl 😉 osobně si to radši oběhávám sám, my s ojetinami takhle lítáme co dva roky :-))

Komentáře nejsou povoleny.