Phishingové útoky stále dokonalejší, dejte si pozor!

Od: Ceska sporitelna – csas@www.servis24.cz

Vazeni klienti,

radi bychom Vas upozornili na novou verzi podvodneho e-mailu (tzv. phishingu). Nova verze e-mailu ma jako ty predesle vzbudit dojem, ze byla odeslana z e-mailove adresy Ceske sporitelny, tentokrat vsak z oficialni e-mailove adresy banky csas@csas.cz. Obsahuje odkaz v tele na udajne webove stranky internetoveho bankovnictvi banky a uzivatel je vyzvan k prihlaseni, tedy zadani osobnich bankovnich udaju.

Prosim, verifikujte tuto emailovou adresu kliknutim na spojeni nize:

https://www.csas.cz/banka/appmanager/portal/banka

Verifikovaci spojeni je platne do 24 hodin.

Toto není zpráva ze Spořitelny, ale podvod! Banka svým klientům nikdy nepíše. Dejte si pozor, tohle už je zpráva, která zmate nejednoho uživatele. Odkaz ovšem vede např. na adresu https://host81-149-81-234.in-addr.btopenworld.com/www.servis24.cz/index.htm, což je druhé vodítko toho, že to smrdí. Dneska mi těch zpráv přišlo několik desítek… Takže neklikat, smazat!

5 komentářů u „Phishingové útoky stále dokonalejší, dejte si pozor!“

  1. tohle je fakt bezva, hlavně je to nelogické v tom, že a) maily chodí i neklientům ČS b) ČS nikde nevyžaduje zadání e-mailu, teda kromě potvrzení transakcí servis24, ale to si můžu posílat kamkoliv

    rodiče jsem varoval, jsem klidnější 🙂

  2. Taky koukám, jak to zdokonalujou, i kopie těch stránek vypadají líp a líp. Radši už jsem varoval přítulku, na tohle už se dá naletět.

  3. @peewowh> Jenomže klientů ČSas je nejvíc ze všech bank. Skoro každý „tam“ někoho má… Takže šance, že klikneš, je vysoká. Mně to přijde hodně nebezpečné, možná jako první ze všech, tohle už není moc k smíchu.

    @hyndrandt> Přesně tak, na tohle se dá naletět v klidu. Jediné znamení je IP, ale kdo ji vizuálně kontroluje? Běžní uživatelé podle mě ne…

  4. Dnes už jsem těchto zpráv dostal asi 8 (některé jen textové, jiné hezky graficky vyvedené). Naštěstí už se je SpamAssassin naučil za ty dva dny rozpoznávat (aby také ne, když mi jich na dvě adresy přišlo za 48 hodin dohromady kolem 15).

  5. No je to drsné, přišlo mi jich snad už víc než sto. Blbé je, že tak 80% je zcela uvěřitelných, tzn. mají uvěřitelné adresy text bez chyb a azbuky…

    Pochvala týmu monty.cz, kde mám soukromou adresu a kde hostuje tento blog – ani jeden nepustili! Kluci, díky! 🙂

Komentáře nejsou povoleny.