Příspěvky pro LinuxEXPRES – SMS nebo na účet

Rozhodli jsme se, že umožníme čtenářům LinuxEXPRESu, aby přispěli na jeho rozvoj adresně zaslaným finančním příspěvkem. Je možné zaslat esemesku, nebo přímo přispět na účet.

Rádi bychom zjistili, jestli je tento model funkční – jestli jsou čtenáři ochotní poslat esemesku na rozvoj portálu. Esemeskami se platí jízdné v Praze, posílají se dárcovské SMS, kupují se loga, vyzváněcí melodie, obrázky, videa a další obsah… Pošlou lidé SMS, aby podpořili vznik nového obsahu na linuxovém portálu? Stojí jim to za to? Neznamená to, že portál nemá peníze na provoz, to v žádném případě. Jen chceme získat více prostředků přímo od čtenářů a rozvíjet se na základě jejich požadavků a přání.

Bohužel není tato oblast využití mikroplateb nijak extra rozvinutá, je to dáno zřejmě tím, že SMS nejsou příliš výhodné pro odesílatele ani příjemce – velkou marži získá operátor a dalšími položkami jsou také daň a zisk technického zajišťovatele. Ale je to status quo, se kterým nelze mnoho dělat. Proto jsme také ihned nabídli možnost posílat příspěvky přímo na náš účet 1098023001/2400, variabilní symbol 1111, do vzkazu je třeba napsat něco jako „linuxexpres“ nebo jméno autora.

A k čemu tyto peníze budou? Získáme tak prostor pro realizaci nápadů, na které zatím čas nebyl, bude možné doprogramovat funkce, které portál zatím nemá, bude vycházet více článků, šéfredaktor bude mít více času na práci s LinuxEXPRESem. Zkrátka výhody se projeví rychle a ve prospěch čtenářů-přispěvatelů.

Kdybych měl uvažovat teoreticky, tak se nabízí možnost placeného obsahu: pošlete esemesku a získáte něco navíc. Nechci předjímat, co by to bylo, ale věděli bychom, co vám nabídnout. Teď na to není čas nebo člověk, který by se tomu věnoval. Když budou peníze na jeho odměnu, budou i nové věci.

Nechci to prezentovat stylem, že kdo nezaplatí, nic nedostane. Tak to není – tyto přímé platby by se měly stát součástí financování rozvoje portálu. Nic není zadarmo, proto takové příspěvky mohou výrazně ovlivnit rozvoj LinuxEXPRESu. Díky všem, kdo nás ocení. Opravdu si toho ceníme.

Článek o poslání příspěvku, komentující blogpost na LinuxEXPRESu.

3 komentáře u „Příspěvky pro LinuxEXPRES – SMS nebo na účet“

Komentáře nejsou povoleny.