Vaše auto – vaše záložna

To, že je auto nevratná investice, je jasné. Žere drahý benzín, sviňa, olej, potřebuje přezout a čas od času si vyžádá také další peňauze. Poslední rok se to nějak zintenzivnilo. Nedá se říct, že by můj zelený trhač asfaltu byl poruchový, ale tu péči prostě vyžaduje. Ani si nemyslím, že by to s jiným autem bylo lepší nebo levnější. Ale moc mě to neba.

Dosáhl jsem hranice 90000 kilometrů, což je opět moment, kdy je třeba vyměnit olej. Kontrolka se ozvala cestou ze srazu autorů LinuxEXPRESu (kde jsem jen jedl a spal). Navíc jsem, špína jedna, jezdil ještě ve sněhulích (=zimní pneu). Prošel jsem nabídky na webu a zjistil, že ČSOB mi v rámci leasingu nabízí slevu na sandály (=letní pneu). Takže jsem si kupón vytiskl a vyrazil do pobočky Barum na Krnovské.


Auto na špalkách

Tam jsem se tedy otázal, jestli mi slevu uznají, čímž jsem způsobil nejistotu. Paní ji vyřešila královsky: „Buď použijeme ten kupón se 25% slevou, nebo naši akci, kde dostanete slevu 30%. 😀 Zřejmě z toho něco měli, tak jsem se moc nebránil. 😀

Gumy jsem dosud přezouval u Prejdy, ale byla to nuda. Člověk přijel, najel, vyjel, zaplatil, jinak nic. V nabídce max. dva modely pneumatik a dost drahé. Žádné akce, žádné kartičky, prostě rychlovka.


Auto na špalkách

V Barumu jsem dostal eurozáruku na nové pneu(!) – když je na cestě poškodím, stačí navštívit nejbližší pneuservis, kde mi je v rámci záruky vymění. Kromě toho jsem v jejich klubu, což se v budoucnu zřejmě může vyplatit. Ale to není tak úplně to hlavní – gumy byly levné, po slevě cca 2600 Kč.

Dále pak výměna oleje (zbyl ho prý jen litr, musím to víc hlídat :-(), prohlídka spodku (levý silentblok v prdeli), test tlumičů a celková kontrola bezpečnosti. Trvalo to asi dvě hodiny a komplet to stálo jen 5022 Kč! Takže mám asi nového servisa… Ale jinak moc nadšený nejsem, co mě ještě čeká? 🙁


Auto na špalkách

4 komentáře u „Vaše auto – vaše záložna“

  1. Teda jak to lidi děláte, že zvládáte auto a všechny ty věci kolem – nakupování PHM, povinný ručení, servis a všelijaký tech. prohlídky, dálniční známky, řízení a dopravní předpisy, hledání místa na zaparkování, čekání v zácpách na silnicích, silniční kontroly… Sakra, na tohle já nemám síly a je mě líto peněz.

  2. Čéče, máš nalítáno s kulihráškem už 90K km? Mám pocit že si ho kupoval nedávno, ten život letí. Jinak do headline bych zakomponoval spojení „černá díra“, no někam místo té záložny 🙂 Ale za pohodlnost ty peníze občas i stojí, vím o čem mluvím, buď rád, že v tom nemáš klimu – před pár týdny sem měnil proražený chladič klimatizace, jen neznačkový stál 3-4 tis. + práce. Prodavač se se mnou loučil slovy: „to se stává. Buďte rád, že Vám neodešla součástka s názvem #@$#$ (cena cca 15tis.), to byste měl asi teplé léto v autě, žejo“. Pěkný článek ze života Plastiqu.

  3. safra, na cos Kalose obul, na pneu Rosava? koukám jsou velmi levné cca 600,- kus, vyrobené na Ukrajině, osobně bych se jich bál, ale ta cena 🙂 někde jsem našel, že jsou tvrdší a umožňují nájezd až 50tis km. tak to chci vidět 🙂

Komentáře nejsou povoleny.