Technické změny na blogu

Ano, mí věrní čtenáři, právem mi vytýkáte, že tu není co číst. Taky mě to štve, ale je to tím, že mám hodně práce, dávám si trochu letní oraz a materiálu k publikování je až moc – než stihnu vybrat, už se mi kupí další. Takže to, co mám, budu vydávat zpětně. Bude to hlavně téma výletování a cestování, ale také pár jiných, techničtěji zaměřených příspěvků.

Předně – nastala významná změna, v technickém pozadí. Elektronický Ott vznikl tuším v únoru 2003, první zmínka v „archivu celého internetu“ je z 20. března 2003. Jak web vypadal, se můžete podívat (stránky nejsou v archivu všechny). Bylo to tragické, protože to měl být jen rozcestník mých osobních odkazů a také odkazů pro student(k)y na škole, kde jsem tehdy prvního půl roku učil. Postupem času se to vylepšovalo – ale o tom jsem psát nechtěl, šestileté výročí je stejně v pdachu (historie E-Otta).

Tehdy jsem pro stránky zvolil hosting, který mi nevyhovoval (IGNUM), po několika letech jsem přešel na menší, schopnější monty.cz. Byl jsem spokojen a děkuji Tomášovi za servis, nicméně doba pokročila a mění se nyní i tohle. Elektronický Ott byl tedy přesunut na nový hosting, za realizaci děkuji Milanovi, bez něhož bych byl zřejmě na maníky v IGNUMu sprostý. Převést od nich správu domény pod jiný subjekt je opravdu lahůdka, trvalo to sedm týdnů. Grr.

Mezitím jsem upgradoval na novou verzi WordPressu a zjistil jsem, že v ní nefunguje modul pro fotogalerie Aniga. Autor se tím netají, ovšem:

This plugin is not working with WordPress 2.5 – I will most likely not make an update anytime soon, as I am finishing my diploma and getting ready to travel through Asia for the next 6 months or so.

Tedy:

Tento modul nefunguje s WordPressem 2.5 – nechce se mi ani moc dělat nějaké opravy, protože dokončuji diplomku a chystám se na cestu napříč Asií, asi tak zhruba na půl roku.

To znamená v podstatě konec vývoje a na jeho případné pokračování se mi fakt nechce čekat, už jen proto, že zas tak dobrý není. Tak jsem si tedy nechal poradit a nainstaloval software Gallery, který má debilní jméno a špatně se hledá, ale jinak je skvělý. Nefunguje ovšem jeho zapojení do stránek pomocí modulu WPG2, chyba je v tom, že modul si správně neumí najít uživatele Gallery. Další verze by to měla opravit. Galerie je a bude dostupná na této adrese, v budoucnu bude zakomponována přímo do blogu, snad i vzhledově. Původní galerie není přístupná, protože už prostě nefunguje, soubory fyzicky ano. Postupně alba převedu do nové galerie, hlavně ovšem přidám další moře fotek.

1 komentář u „Technické změny na blogu“

  1. Ahoj, tak držím palce, ať se zadaří brzká oprava všeho. Já teď upravuji některé věci, protože dělám skok z WP 2.3 na WP 2.6, skoro vše fungovalo (asi používám málo pluginů), jen frontendová šablona se mi rozpadla a vypadá fakt divně.
    :wq

Komentáře nejsou povoleny.