Opava – stylová fotka do soutěže


Publikováno přes Flickr.com. Opava, originally uploaded by plastique.

Aspoň myslím, že má styl. 🙂 Mandriva, výrobce Mandriva Linuxu, vyhlásila soutěž. Lidi mají posílat přes službu Flickr fotky. Bude vybráno deset obrázků, které budou zařazeny jako pozadí do nového vydání Mandriva Linux 2010, jež vyjde za pár týdnů.

Tak jsem se rozhodl, že to zkusím a toto je první fotka. Vybíral jsem takové, na které jsem se v minulosti byl schopen dívat docela dlouho – všechny jsem jako pozadí testoval a myslím, že se ostudy bát nemusím. Lukáši, vím, ale tady jde o nějaký dojem a prostě myslím, že jsou tam i horší. 😀 Mrkněte se sami.

5 komentářů u „Opava – stylová fotka do soutěže“

  1. Řízni to! 🙂 Ten svítící ciferník je úžasný, jen je kolem něj moc balastu, jestli je ta fotka dost velká tak aby se ciferník vešel s minimálním rozměrem na půlku fotky tak aby druhá byla modrá obloha a mohlo by to vypadat dost dobře. 🙂

  2. Nemůžu, v podmínkách soutěže je, že to nesmí být upravováno a je tam taky minimální rozlišení.. čili „as is“.

  3. Zdar,

    ořez není úrava, to se u fotografů jako nepočítá – stejně jako dodatečná korekce expozice. Například snímek z formátu RAW stejnak musíš vyvolat (exponuješ ho v podstatě až v počítači dodatečně). Takže řezat můžeš, stejně jako vyrovnání obvykle nevadí (některé tvoje krajinky by ho potřebovaly jako sůl).

    Nicméně já si osobně myslím, že jsou tam fotky s větším potenciálem. Třeba hned ta vedlejší – ten strom. Jen bych to fotil víc nahoru – aby tam bylo víc oblohy. Dokonce bych v tomto případě snad i porušil zlatý řez.

    No jo furt jen blábolím ale sám nefotím. Tak přeju hodně zdaru…

Komentáře nejsou povoleny.