Nastal právě teď čas vstoupit do politické strany (a začít budovat jiné Česko)?

Neberte to tak, že bych se ptal sám za sebe. Sice práci v politické straně a priori neodmítám, ale také se do žádné nehrnu. Pokud se přesuneme přes názory běžné populace („oni rozhodují bez nás“, „beztak s tím nic neudělám“, „všichni jsou to parchanti“ apod.) a trochu si to sesumírujeme, rýsují se zajímavé možnosti.

Je dvacet let po změně způsobu života. Tehdy jsem byl v páté třídě a podle povelu jsem přestal říkat „soužko“ a začal říkat „paní učitelko“. Neměl jsem s tím problém a na rozdíl od spolužáků jsem se nepletl (ještě v květnu). Dneska je mi už bohužel přes třicet; to ale není to hlavní. Hlavní je, že tehdejší mocní jsou pryč a ti, kteří byli mocní po nich, už taky mizí. Máme za sebou nejhorší vlnu zločinu, rozkrádání a nestability. Ono to nepřestane, ale už to není Balkán, už jsou to činy, které se dějí i jinde ve světě. Neříkám, že je důvod být spokojený, ale je potřeba to chápat tak, že tohle je ten svět, za který lidi cinkali klíčema – a dosud to mnozí nepochopili.

Nemá cenu fňukat, to dělá půl národa. Dá se spousta věcí realizovat. Proto kladu onu sugestivní otázku – Je zrovna teď vhodný čas pro vstup do politiky? Je tady už generace, která … ?

  • se nedojímá svým neúspěchem z Listopadu (Chaun, Mejstřík & others)
  • si nevyčítá, co se udělalo blbě nebo se neudělalo (mnozí chartisti a looseři jako Hutka nebo Penc)
  • nechce jen krást a vládnout (ku**a Rath; Langr zvaný Íčko, Nečas a další politici profesí, co jsou volení trvale od roku 1990)
  • to nezabalila (mladí bezďáci somrující kačky v kterémkoliv městě)
  • a další typové, kteří jedou jen na své konto (doplňte podle potřeby, ale rozlišujte účel)

Tak co, je tady? Noviny píšou, že mladí mají zájem o politiku a vstupují do stran. Do ODS, ČSSD, Věcí veřejných a dalších. Teď měla sněm strana TOP 09, které jsem přestal fandit v okamžiku, kdy jsem zjistil, že jsou tam individua jako Parkanová (fuck!), Lukša a další (Kalouska bych přežvýkal, jako financministr byl dobrý, i když jinak patří do kolonky „od roku 1990“ :-().

Uvažujete o aktivním angažmá v politické straně? On to totiž za nás nikdo neudělá, tohle je ta příležitost. Respekt nedávno napsal „Češi pořád na  něco čekají“. Na co, kurňa? Já s tím souhlasím, taky se setkávám s podobným postojem. Na co čekáte? Začněte něco dělat, nikdo jiný to neudělá! Ať neskončíte za dvacet let na nějakém pásu ve fabrice a v intencích „ty kurvy italské/indické/čínské/dubajské po nás chcou přesčasy, ale platit, to ne“.

Protože to byl ten průser, který je třeba napravit. Každý má možnost.

8 komentářů u „Nastal právě teď čas vstoupit do politické strany (a začít budovat jiné Česko)?“

  1. Přemýšlím o tom už rok… Je to tak, jak píšeš – nikdo to za nás nedělá. Bohužel takové věci se poslední dobou hromadí :(.

  2. Já ti nevím, na jednu stranu je člověku do pláče, když vidí, kdo tu republiku vede (lidí, kteří chtějí 1. nejdříve nahrabat pro sebe, 2. udržet se tam, tedy vyhrát volby, 3. možná udělat i něco smysluplného), ale politika mě zatím ale vůbec neláká. Vím, že to za nás nikdo neudělá, na druhou stranu Gaussova křivka je neúprosná. Můžeš lidem nabídnout propracovaný program, který bude plný projektů na zefektivnění a zprůhlednění státního aparátu a oni ti stejně půjdou volit někoho, kdo jim odpustí 30 kaček u doktora.

  3. Takoví lidi budou vždycky a protože bude poptávka, bude i nabídka. Já mám pocit, že nastal čas, kdy je možné rozbít duopol ODS a ČSSD, protože obě strany nevědí, jak dál a zůstávají pouze a jen u témat jako poplatky.

    Poté co spáchali Zelení sebevraždu (myslím, že končí a do parlamentu se už nedostanou) jsem ztratil víru ve třetí silnou stranu, která „má koaliční potenciál“ jak ti lidi říkají. Velkou roli bude zřejmě hrát TOP 09, ale je otázka, kolik volebních období.

    Myslím, že malé a nové strany se snad už konečně vyhrabou, spojí se a začnou na politickém jevišti trochu působit – Věci veřejné, SNK-ED nebo Starostové. Myslím, že tam je prostor pro tvrdou práci. Šance jsou, takže nevěřím, „že to nemá cenu“.

  4. Nehodnotím je „z globálu“, ale mě to nijak neoslovuje. Nechci říkat, že to není dobrý nápad, to ostatně nevím, ale názor na ně mám spíše negativní.

  5. TOP09 je jen klon. Ale jinak souhlasím naprosto se vším co jest tu řečeno. Ono co si budeme povídat proč se vázat na strany které již jsou. Založení politické strany stojí pouze čas jinak nestojí ani korunu! A na otázku v titulky já osobně říkám Ano teď už je ten čas!

  6. TOP 09 je pouze klon…….Otázka v titulku je trefná a odpověd nan í zní ano už je konečně čas! A co se týče stran tak proč se vázat na ODS, ČSSD, a jejich klony ? Založení politické strany je levnejší než živnostenský list !

Komentáře nejsou povoleny.