Jak a v čem přenášíte svůj nástroj?

Tato otázka není zamýšlena v cimrmanovském duchu („A ve které přenášíte?“), ani nemám na mysli nástroj hudební. Pochopitelně jde o nástroj dělníků klávesnice – notebook. I když jsou odolné, bez pořádného pouzdra nebo obalu se do Prahy jet nedá.

Nakupoval jsem do tašky na notebook

První taška na notebook, kterou jsem měl, skončila po několika letech opravdu zničená. Stávalo se mi totiž, a dodneška nechápu, proč jsem se toho ještě nezbavil, že jdu nakupovat a nemám tašku. Nákup jsem dával do tašky k notebooku. Máslo, sýry nebo pár rohlíků, to není problém. Horší je to s mlíkem nebo petkou vody. Jedna vždycky trčela ven a časem ten šev prostě praskl. Tak jsem to vyřešil.

Jezdím na nákupy autem. Tašku sice furt nemám, ale pořídil jsem si bedýnku do kufru, nebo nákup dávám na zem za řidiče.

Na notebook mám už dávno tašku novou a mlíko a petka se tam už nevejde. Včera jsem zjistil, že tam mám dvě DVD openSUSE, pětkrát Ubuntu, instrukce pro psaní knih a sborník z konference (na co, proboha?). Ale igelitka tam nebyla žádná – už se nevešla.

Najít něco lepšího?

Tak jsem uvažoval o tom, jestli se náhodou nedá pořídit něco lepšího, než je klasická, poměrně neforemná a nepěkná taška přes rameno. A ono jo. Našel jsem nějaké batohy na notebooky, přičemž mě zaujal HIT 129, protože je černý a vypadá dobře (ostatní barvy mě neoslovily).

Batoh má jednoduchý a srozumitelný web, což se mi líbí. V podstatě nezbylo než kliknout na video, protože moc informací tam není (což je taky dobře). Chtěl jsem samozřejmě zjistit, proč a čím je ten batoh tak zajímavý. Video s fiktivním ajťákem příjemně překvapilo profesionalitou, že by se konečně začínalo také u nás pořádně používat virální video? Není sice úplně „životný“, ale to snad ani natočit nejde. Neurazí to, je docela vtipné.

Opravdu promyšlený bágl

Batoh vypadá nenápadně, ale je to zřejmě účel. Nenapadlo mě, že obsahuje tolik skrytých kapes a přepážek – hlavně to vypadá, že to vymýšlel člověk s mozkem a notebookem – super nápad je pouzdro na notes, které lze nosit zvlášť, a to dokonce s tužkami a dalšími potřebnými drobnostmi. Kapsa na mobil sice nepřekvapí (běžná vec), ale mě překvapila ďurka na sluchátka s gumovou chlopní – kablík je schovaný v kapse s mobilem.

Video je zřejmě točené v Olomouci (výrobce je ze Šternberku), jistý si jsem díky závěrečné části, kde je to jasně poznat. 😀 BTW, kdy jsme tam byli naposledy? Mám žízeň jak sviňa…

Kdybych ho měl na střední

Batohy jsou věda. Když jsem před MSDOSem 6.22 nastoupil na sedmiletý gympl, nebyly na trhu dostatečně objemné školní tašky (čti „na gymplu jsme měli strašně moc těžkých knih“), takže mi rodiče kupili turistický batoh. Tehdy jsem nechápal, proč se mi všichni starší „kamarádi“ smějou, kam prý jedu na túru – ale asi si dovedete představit ty popruhy, přezky a dvojité klopy a sponu na pupku. Vydržel dlouho. Nahradil jsem ho kufříkem, který tehdy nosíval kdejaký politik s filajovým sakem. Ještě lepší. Škoda, že nebyly takové batohy jako třeba tento. I když jsem neměl notebook (stály 150 tisíc), chodil bych s takovým batohem radši.

Dneska už na to nemám postavu a věk, pokračoval bych bohužel asi v sebekarikatuře. I když do školy už vlastně nechodím a starší kluci se mi už smát taky nebudou… No ještě pouvažuju, protože batoh má výhodu: máte volné ruce a vejde se tam mlíko i petka s vodou.

Kdybyste si batoh náhodou chtěli koupit, tak máte smůlu, je vyprodaný. Dostupný by měl být v polovině srpna a stojí cca 1700 Kč s DPH.

9 komentářů u „Jak a v čem přenášíte svůj nástroj?“

  1. Mám podobný batoh, ale od jiné firmy. Občas jsem v něm nesl taky nějaký nákup a kvůli tomu se mi začal trhat jeden popruh :-(. Co mi ale nejvíce vadí je pocení zad. Batoh má zadní část z nějakého zajímavého materiálu a pod ním se mi záda extrémně potí. Podle videa má tento batoh na zadní části stejný materiál. Tak uvidíte.
    Rozhodně ale nákup batohu doporučuji. Je to podstatně pohodlnější než taška přes rameno.

  2. @lzap: To je ten cimrmanovský duch otázky, to jsem na mysli neměl. 😉

    @petr: Díky za komentář, myslím, že výhody nošení na zádech jsou tak výrazné, že to případné pocení zad „přežiju“. Když to tak vezmu, potím se i bez batohu… 😀

  3. No, já mám v zásadě outdoorový batoh Boll Ghost Town (velmi kvalitní kus, z domácí provenience a za rozumnou cenu:-), který má zpevněná záda a podél nich kapsu původně určenou zjevně na Camel Back (pytel s vodou, od kterého vede po ramenním popruhu ven hadička), popřípadě na sešity A4, ale výborně tam pasují i notebooky do 15.4″. Přenášel jsem v tom Acer i velkého ThinkPada a nemohu si to vynachválit. Batoh se dobře nosí a notebook se tam perfektně vejde. A nákup se tam také vždycky vleze, navíc mi mlíko nikdy neprasklo. 😀

  4. Jsem nadšeným uživatelem batohů Crumpler, momentálně mam Belly XL kapes pár je, polstrovaný, nepromokavý. Nosim v tom R61, ještě by ste tam vešel zřejmě i větší kousek. Dopředu se vejdou až tře PETky, kapsy na myš a jiné drobnosti jsou k mání. Přesto se ho snažim šetřit, u Crumpleru „Base Toucher“ se mi polstrování vespodu malinko prošoupalo u švu, několik milimetrů. To je moje jediná negativní zkušenost.

  5. >Batoh má zadní část z nějakého zajímavého materiálu a pod ním se mi záda extrémně potí. Podle videa má tento batoh na zadní části stejný materiál.

    Potvrzuji – už jsem si toho taky všiml. Hřeje to jak hajzl a není to prodyšné – mám stejnou svini i na batohu Thinkpad a ta samá bude i tady na tom, vypadá to úplně stejně.

    Jakmile ho dám na záda, jsem do 5min zpocený přesně podle toho materiálu. A to i když je venku pod mrakem :).

  6. @bibri – No jestli to pocení nebude v něčem jiném 🙂

    Koukám na to video a ten poslední záběr se natáčel v hospodě PLAN B, kde rád chodím. Mají tam Bernarda a nekouří se tam. Teda jestli je to PLAN B v Olomouci 😀

  7. @lzap: V článku je napsané:

    Video je zřejmě točené v Olomouci (výrobce je ze Šternberku), jistý si jsem díky závěrečné části, kde je to jasně poznat. 😀 BTW, kdy jsme tam byli naposledy? Mám žízeň jak sviňa…

    😉

Komentáře nejsou povoleny.