Stáhněte si do notebooku další vydání openMagazinu

Stáhněte si openMagazinStáhněte si další vydání openMagazinu. Aktuální číslo 6/2010 přináší cenné zkušenosti několika škol, které intenzivně používají open source software a rozhodly se podělit o zkušenosti a postoje. Jde o Gymnázium Jevíčko, Gymnázium ve Frýdlantu nad Ostravicí a soukromou střední školu podnikatelskou ve Frýdku-Místku. Pokud vás svět Linuxu, OpenOffice.org a dalšího volně dostupného softwaru zajímá, jistě pro vás budou cenné zkušenosti učitelů z uvedených zařízení.

V rozhodování vás může také ovlivnit zamyšlení Proč nepoužívám Windows, kde najdete zajímavé podněty. Ale to samozřejmě není vše – v hodině informatiky můžete zkusit vytvářet karikatury z fotek, které si vaši žáci přinesou, bezesporu to bude hodina školy hrou. Naučí se přitom ovládat grafický editor (a to GIMP) a třeba pochopí, že ne program, ale šikovné ruce a hlava jsou důležité. Podobně vaše žáky zaujme návrhář bytu či domu – mohou si vymodelovat svůj pokoj a popřemýšlet, co bych chtěli změnit. Program běží – stejně jako GIMP nebo OpenOffice.org – v mnoha operačních systémech a můžete jej ihned používat.

V openMagazinu najdete novinky z oblasti open source, konkrétně pak také webových prohlížečů, mobilních zařízení, doporučíme vám program pro správu elektronických knih (e-books) nebo programy pro Mandriva Linux. Časopis je volně šiřitelný: prosím vás tedy, abyste ho kopírovali svým kolegům, žákům a jiným zájemcům. Starší čísla naleznete na webu www.openmagazin.cz.

Starší čísla openMagazinu

AbcLinuxu.cz

Browsery.cz

  • Open source a linuxové prohlížeče v červnu 2010

CsTug

LinuxEXPRES.cz

MandrivaLinux.cz

Mozilla.cz

OpenOffice.cz

Penguin.cz

  • OtMoko na Neo1973 letmým pohledem

Posterus.sk

Root.cz

2 komentáře u „Stáhněte si do notebooku další vydání openMagazinu“

  1. notebook se mi nechce zapínat, tak si holt openMagazin nestáhnu 😉

Komentáře nejsou povoleny.