Vzkaz České televizi (s reakcí)

Včera jsem v Událostech zhlédl upoutávku na nový večerníček toho plzeňského vousatého dobrodruha, který v ČT „dělá pro děti“ už třicet let. To mě dožralo – ne to, že to točí, ale to, že o tom referují hlavní zprávy televize. Napsal jsem jim diváckou reakci. O neúrovni České televize píšou časopisy a dokonce je to časté téma hovoru v rodině či s přáteli. Stojí prostě za hovno.

Moje reakce

Předmět: Události nestojí za nic

Vážení,

Události jsou strašné. Vyčpělé unylé obličeje, regionální zpravodajové, kteří jsou tam sto let, nebo neumí mluvit. Vrcholem jsou informace typu „nový večerníček“ (28.12.).  To si snad děláte legraci. Nuda, prázdnota, šedivost.

Začněte si tím něco dělat. Zbavte se Toušlové, Voldánové, Klepetka(!!), opravdu se za těch deset let už přejedli, když to napíšu citlivě. Máte plnit jakousi veřejnou službu, ale výsledky jsou tristní. Nedá se na to dívat.

(Další program pomíjím, ten ignoruji, protože není na co se dívat.)

Odpověď

Vážený pane Otte,

ohlasy a osobní názory diváků vítáme a respektujeme, pro tvůrce pořadů představují cenný zdroj inspirace pro jejich práci. Vaše subjektivní připomínky k pracovníkům našeho zpravodajství předáme vedení Redakce zpravodajství k případnému využití.

(Zachovejte, prosím, historii e-mailu, pokud na něj budete reagovat.)

S pozdravem

Lenka Lukešová

ČESKÁ TELEVIZE
Divácké centrum
Kavčí hory
140 70 Praha 4
Tel.: 261 133 939
Fax.: 261 014 101
e-mail:info@ceskatelevize.cz
https://www.ceskatelevize.cz

Dějiny udatného českého národa
Bavte se s hrdiny českých dějin!
https://www.ceskatelevize.cz/dejiny

Co dál?

Kašlat na ně? Proč teda platit poplatek? Rýpat do nich? Proč ztrácet čas, na to je Rada a poslanci. Zrušit je, jak navrhuje JXD? Jaký vztah máte k České televizi vy?

13 komentářů u „Vzkaz České televizi (s reakcí)“

  1. Pane Otte, píše se zhlédl, nikoliv shlédl. Jako někdo, kdo věnoval několik článků českému pravopisu, byste to měl vědět…

  2. Já už několik let televizi naprosto ignoruji. Nevlastním ani žádný přístroj s TVtunerem. Filmy sleduji z DVD a občas nějaké pořady na iVysilání – ale zpravodajství to rozhodně není – na informace o tom co se děje stačí některé z e-periodik, které stejně jen přechroustá ČTK. Komentáře poslouchám občas v rozhlase – také v e-formě.

  3. Rýpat do nich – můžeš prudit přímo radu. Ale chce to volný čas 🙁

  4. Ja mám vzťah k ČT kupodivu kladný. Rozhodne je tam čo pozerať a aj hlavné správy sú podľa mňa rozhodne lepšie ako komerčné (aka vražda, nehoda, nehoda, ďalšia vražda, opitá celebrita, trocha zo zahraničia a zvieratko na koniec).

  5. S tím, že neumí mluvit souhlasím. Nejsem sice češtinář jako vy, ale některé výrazy tahaji za uši.
    Zpráva o novém večerníčku mě potěšila. I když to asi nejni nejvhodnější náplň do hlavní zpravodajské relace. Spíš se to hodí do pořadu typu Čétéčko.
    Třeba mě ukamenujte, ale na Čt se občas dívám. Třeba pořad Velké politické retro podle mě stojí za shlédnutí. Z dalších pořadů třeba Toulavá kamera, Na plovárně a možná ještě další.
    Nicméně s těmi moderátory by mohli už něco udělat. Jedinej kdo se mi líbí je Veronika, ta co kdysi moderovala Zprávy živě 🙂 Jen kvůli ní jsem na to koukal 🙂

  6. Už skoro rok koukám skoro výhradně na TV Z1. Super zprávy, skvělí moderátoři, fantastickej diskuzní pořad kolem 6 večer s Naděždou Hávovou, výbornej font a vše to prokládají zajímavý a neokoukaný dokumenty.

    Není co řešit. Pak ještě koukám na ČT4 SPORT. Jinak nic.

    ps – letošní program co jsem tak přepínal: sám doma 1, sám doma 1 (opakovalo se!), sám doma 2, fotr je lotr 1, fotr je lotr 2, tři ořechy, s čerty nejsou žerty… je to fakt bída

  7. Mě čt nevadí. Obzvlášť na dvojce jdou občas pořady, které by jinde ani být nemohly. Taky se mi občas něco nelíbí, ale stačí si přepnout na nova zprávy nebo svlikacku za kačku a rád platím kons. poplatek.

  8. Nemám televizi. Digitálním signálem, který v Opavě je, se šíří pouze programy ČT. Nemám možnost výběru. Velmi nerad platím televizní daň.

Komentáře nejsou povoleny.