Časopis o svobodném softwaru openMagazin můžete pohodlně číst s mobilem

openMagazin v telefonu HTCElektronický časopis openMagazin vydává Liberix, o.p.s. společně s mnoha portály, které přispívají svými nejlepšími články. Vychází od ledna 2009, takže letos oslavil dva roky existence (toto letí). Na skutečné oslavy ale nebyl čas, měli jsme tolik práce, že jsme lednové i únorové číslo vydali se zpožděním. Ale na druhou stranu Michal Hlavatý zásadně navýšil hodnotu časopisu.


Skutečně mobilní verze openMagazinu

Vytvořil totiž verzi pro mobilní telefony a jiná zařízení – verzi uloženou ve formátu ePub, který používají různé čtečky (softwarové nebo hardwarové). Čtenáři se tak už nemusejí trápit s pdfkem, které se na malém displeji „neskládá“ podle potřeb – obsah zůstává prostě pořád stejný. Oproti tomu ePub je vlastně HTML stránka, kterou umí čtečka podle potřeby přeskládat tak, aby se obsah na displej vešel v čitelné podobě.

openMagazin je stále zdarma a můžete ho šířit, o což tímto prosím i vás. Tento článek (jako celý web) je vydán s licencí Creative Commons BY-NC-SA 3.0, takže jej můžete zkopírovat na svůj web a pomoci tak aktivně šířit informace o volně dostupném softwaru. Díky.

Stáhněte si openMagazin

  • openMagazin 1/2011 (varianta ePub)
  • openMagazin 2/2011 (varianta ePub)

Obsah čísel 1/2011 a 2/2011