Cimrman měl pravdu, budoucnost patří aluminiu, potvrzuje stativ Vanguard MAK 233

Před odletem na výlet do Izraele jsme v podstatě náhodou koupili stativ Vanguard MAK 233. Původně se mi moc nechtělo tahat s sebou stativ, ale tenhle váží 1,3 kila a do kufru padl jak ulitý.

Využil jsem ho, když jsme spali na střeše v Jeruzalémě. Samozřejmě s ním vyrazím i doma, uvažuju o pěkném místě pro panoráma a dopravu (vlaky?). Další výhoda je, že stál jen 1000 Kč i s obalem (o moc víc jsem dávat nechtěl).

Kolik stál váš stativ, z jakého je materiálu? Hraje kvalitativní roli, že tento je hliníkový?

3 komentáře u „Cimrman měl pravdu, budoucnost patří aluminiu, potvrzuje stativ Vanguard MAK 233“

  1. Cenu stativu neřeším – v poměru toho kolik stál foťák a objektivy to zas tak moc není. Vlastně stál asi tak jako dva kvalitní filtry 🙂 Stativ používám hodně (přeci jen fotím převážně krajinky), mám Manfrotto 190DB a na něm Manfrotto 486RC2. Chtěl jsem něco co s sebou zvládnu nosit všude a nebudu se u něj moc krčit. Také jsem chtěl nosnost kolem 4-5kg, aby byl co nejvíc tuhý a přežil hrubé zacházení. Jsem se stativem maximálně spokojený – hodněkrát jsem ho vykoupal, když hledám vhodné místo na fotku uprostřed potoka tak ho používám jako hůl, fotím v létě v zimě, za jakéhokoliv počasí. S kulovou hlavou jsem také spokojený, ale sem tam bych ocenil klasickou nastavovací páku.

  2. Můj stativ udrží foťák i s extra baterkou a největším telečkem co mám. To je nejdůležitější parametr 🙂 Udělals moc dobře, že jsi koupil stativ…

  3. Joby GorillaPod SLR Zoom. Fakt doporučuju.

    Jinak jsem doma našel starou meoptu, která má asi pět kilo, ale tahat ji s sebou se mi nechce. Měl jsem několik levných (do litru) hliníkových stativů z Aukra, ale vždycky mi praskla plastová 3D hlava.

Komentáře nejsou povoleny.