Jak rozjet provizní program pro Zlatý WordPress mi poradil František Szabó

Provizní program funguje jednoduše – ten, kdo mi přivede platícího zákazníka, dostane provizi. Je to skvělá věc pro všechny zapojené, ale není jednoduché to rozjet a úspěšně provozovat. Využil jsem tedy nabídky odborníka na provizní programy Františka Szabó a požádal ho o konzultaci, která proběhla dnes po Skypu.

Jak získat partnery, když mě neznají?

Měl jsem dost dotazů, takže hodina utekla rychle. Největší neznámá je pro mě právě rozjezd. K funkčnímu programu jsou potřeba partneři a ti se zapojí až v okamžiku, kdy důvěřují provozovateli. Jak ale důvěru získat? Samozřejmě je nutné ji budovat postupně a používat přitom různé nástroje osobního brandingu. Tedy chlubit se tím, čeho jsem dosáhl  a působit důvěryhodně. Mít dobré reference a samozřejmostí je kvalitní produkt.

Ujistil jsem se v jedné věci, která mi vrtala hlavou. Co, kromě důvěry, přesvědčí partnery, aby produkt propagovali? Osobní zkušenost.. myslel jsem si. Ale chyba lávky, František mi potvrdil nesmělou domněnku, že partneři obvykle propagují produkt, aniž by ho osobně zkusili – důvěra v provozovatele musí být tedy vysoká. Je jasné, že mnoho věcí ani vyzkoušet nejde, protože je to nerealizovatelné (oblečení, parfémy nebo finanční produkty).

Pokusím se důvěryhodnost provizního programu Zlatý WordPress navýšit tím, že dám k dispozici ukázku z obsahu. Každý si bude moct vyzkoušet, jak se mu kurz líbí a jestli ho bude chtít propagovat.

Kvalitní matroš je důležitý i tady

Důležité je partnery vybavit kvalitními materiály – základem jsou bannery na jejich webové stránky. Důležité jsou prodejní e-maily pro jejich publikum. Ty ale nebývají automatickou součástí základní výbavy. Partnerům je potřeba taky umožnit růst, předem zveřejnit, jakých marží mohou dosahovat. To na druhou stranu znamená, že je potřeba mít kvalitní obchodní podmínky (kde vzít a nekrást?).

Marže – největší neznámá. Zatím se držím tří variant – základní, střední a luxusní (včetně instalace WordPressu na doménu zákazníka). Marže 20 % za realizovanou objednávku mi připadá docela schůdná a mohla by motivovat spoustu lidí, jejichž weby nevydělávají. A prostor pro růst tam taky bude.

Děkuji Františkovi za rady týkající se affilliate programu a snad mu to oplatím třeba radou ohledně WordPressu. Přivedl mě také na myšlenku poskytovat vybraným zájemcům konzultace po Skypu, což budu brzy realizovat.