Online školení WordPressu je k dispozici, hledám zákazníky a partnery

Po 3/4 roce příprav a práce jsem minulý týden dotáhl Zlatý WordPress do stavu, kdy je možné ho prodávat a nestydět se za nedodělky. Taková věc ale není nikdy hotová a stále je co doplňovat a vylepšovat. Dneska navíc vyšla nová verze WP, která zcela mění grafické prostředí – tedy to, co mám na všech obrázcích a videích. Proč mi to nevadí?

Pro koho je školení Zlatý WordPress

V první řadě chci v tomto článku svůj online kurz (dále jen „ZWP“) představit. Je určen běžným uživatelům, kteří chtějí publikovat na webu. Cílem je naučit je to publikování a základní rutinu. Cílovou skupinou mých aktivit ale nejsou jen běžní uživatelé, ale také vývojáři WordPressu. Jen málokdo z nich má kvalitní materiály, které by po vytvoření webu předal zákazníkovi, který web neumí ovládat. Samozřejmě je „dostatek materiálů na internetu“, ale ZWP je komplexní produkt – má osnovu, metodiku, plán rozvoje. Prostě přidanou hodnotu. (Kromě toho totéž nabízím jako prezenční školení WordPressu.)Zlatý WordPress v prosinci 2013

Obsah kurzu

Obsahem kurzu je pět lekcí, které v celé šíři pokrývají činnosti šéfredaktora, jakožto uživatele s nejvíce právy (bavíme se o neadministrátorech). Uvádím rozdíly mezi všemi rolemi a vysvětluju, jak je využít v praxi (např. redakční rada).Lekce o vkládání obrázků do článku

Další lekce jsou věnované konkrétním návodům a zodpovězení typických otázek. Odkazují do zmiňovaných pěti lekcí, čili jsou výňatkem či zpřesněním toho, co je popsané v základu. Další lekce je bonusová, jsou tam články,které jsem chtěl přidat, ale nikam nepasovaly. Tady se taky nachází e-book popisující výběr a koupi domény, hostingu a princip jejich fungování.

Součástí kurzu je diskuzní fórum, kde se budou zodpovídat dotazy jak ke kurzu, tak k WordPressu. V případě dražší varianty získá zákazník také předplacené tři hodiny mé práce – např. registraci domény, zprostředkování koupě hostingových služeb, instalaci a nastavení WP a pluginů.Zlatý WordPress - hledání v lekcích

První produkt z mnoha

Jak jsem psal už několikrát, budu se této oblasti věnovat naplno. ZWP je první kurz zamýšleného online vzdělávacího centra, které chci vybudovat. Ještě bohužel nemám funkční provizní systém, ale vše postupně řeším. Hledám partnery, kteří budou spolupráci brát vážně a přistoupí k ní aktivně. Z mé strany se jedná o trvalou činnost, takže s partnery chci také spolupracovat trvale.

Máte-li kontakt na cílovou skupinu, e-mailovou databázi,  máte-li médium nebo jinou cestu, jak prodávat, oslovte mě. Mým cílem je získat co nejvíce zákazníků, takže jsem přístupný různým dohodám (ano, ceny pro partnery jsou jiné než pro zákazníky). Provizní systém pojede od ledna.

Co nabízím

  • kvalitní produkty s budoucností a s potenciálem (tedy – já vzdělávání jako potenciál chápu ;-))
  • samozřejmostí je provize za realizovaný prodej
  • postarám se o údržbu, aktualizace a rozvoj kurzu, a to po dohodě i na míru (např. návody pro konkrétní moduly)
  • prezenční školení WordPressu.

Co hledám

  • Poptávám možnost publikování článků o WordPressu s odkazem (záleží mi na reputaci cílového webu)
  • Zobrazení reklamních ploch na webových nebo tištěných stránkách
  • Prodej  přístupů do ZWP jednotlivcům i společnostem (firmám, úřadům, neziskovkám, školám atp.)
  • Jakékoliv jiné nabídky spolupráce, které mně a zprostředkovateli vydělají peníze.

A proč mi nevadí nová verze 3.8?

Protože

  • vždycky bude nějaká nová verze a nějaké změny (nový vzhled měl být původně až ve verzi 4)
  • jsem s tím počítal a kdybych čekal, tak vůbec nezačnu
  • budu produkt rozvíjet a jsem na to připravený
  • to odradí mou konkurenci
  • pro cílového uživatele to není podstatné (vše funguje stále stejně, grafické detaily nejsou rozhodující)

 

7 komentářů u „Online školení WordPressu je k dispozici, hledám zákazníky a partnery“

  1. Tak když už jsem tu citován, tak nemohu nekomentovat, že? 🙂
    Celý kurz jsem neviděl, vycházím jen z ukázkových lekcí (přeci jen si nebudu kupovat něco, co nepotřebuji, jen ze zvědavosti, že jo?) a tady jsou připomínky:
    – můj tweet byl jen drobným rýpnutím, spíš jsem chtěl vyjádřit účast ve stylu: „takový práce a teď všechno znova…“.
    – nemůžu souhlasit s přístupem „není třeba moc měnit, psal jsem to na WP 3.5, stačí to i na WP 3.8, je to podobný“ – kurz je primárně pro BFU a věřte mi, pro ty jsou obrázky a naprosto přesná navigace „kam kliknout“ kruciální. Pokud dokumentovaný SW vypadá „podobně“ jako to, co má BFU před sebou, pak dokumentace nefunguje. Ověřeno. (píši technickou dokumentaci přes deset let, věřte mi :). Takže teď vás čeká kompletní přepis a výměna všech obrázků, jinak je (poměrně drahý) kurz pro BFU prakticky k ničemu.
    – texty se mi líbí, jsou obsažné, návodné, ale trpí (alespoň dle ukázkových kapitol) neduhem „psal jsem to pro všechny“ – od sekretářek po šéfredaktory (a místy i administrátory). To zkrátka nefunguje. Zvážil bych rozdělení na více úrovní – od základní „tady Maruško klepni myškou na čudlík“ po pokročilou „zde změníte barvu pozadí, zadávejte v hexa kódu“.
    – video smazat a nahrát znovu. Omlouvám se, ale nemohu jinak. Místy vám není vůbec rozumět (ok, já jsem hluchý jak poleno, takže chyba je patrně na mém přijímači) – trocha rétorických cvičení ale nikomu neuškodí. A pomaleji, prosím.
    A teď si ještě, s dovolením, zneguji argumenty „proč mi to nevadí“.
    “ vždycky bude nějaká nová verze a nějaké změny (nový vzhled měl být původně až ve verzi 4)“
    – ano, vždy bude. A ve verzi 4.0 bude opět (kvalifikovaný odhad). To ale není argument pro vydání návodu pro starou verzi… Beta a alfa jsou k dispozici už přes měsíc, za tu dobu se šlo připravit a přijít jako první s aktuálním kurzem (tedy v CZ, anglické už vyšly i knihy).

    “ jsem s tím počítal a kdybych čekal, tak vůbec nezačnu
    budu produkt rozvíjet a jsem na to připravený
    to odradí mou konkurenci“
    – nevěřte tomu, že někoho odradíte 🙂 ona ta konkurence v ČR prakticky neexistuje… Teď je hlavní rychle zareagovat a aktualizovat. Pokud si pár lidí koupí kurz a zjistí, že „vono je to jinak, tohle nefunguje“, tak skončíte dřív, než řeknete „nová verze je skoro stejná jako předchozí“ 🙂

    “ pro cílového uživatele to není podstatné (vše funguje stále stejně, grafické detaily nejsou rozhodující)“
    – zcela nesouhlasím, viz výše. Pokud byste mířil na adminy a kódery, pak tomu tak je, ale těm kurz evidentně (dle obsahu) není určen. Pro BFU jsou detaily rozhodující.

    Tak, ring volný, ruče do mě!

  2. Já v tom projektu žádnou budoucnost nevidím, jako neziskovka fajn, ale výdělečné to podle mě nebude. BFU není skupina, která je ochotna za něco platit…

  3. Díky za komentáře.

    Martin Juřica – reagoval jsem na váš (podle mého) škodolibý twít a psal jsem o tom, že mi aktualizace nevadí, ne že není nutná. Nutná je stále, to vím od počátku.

    Jakou cenu byste nasadil? Chcete se podívat dovnitř, ať můžete hodnotit komplexně?

    Videa byl porod, to musím vymyslet jinak, ale rychlost podle reakcí problém není.

    Martin – To mě přivedlo na zajímavou myšlenku. Dík za inspiraci.

  4. Vlastimil Oťť (drzá narážka na to „ř“ ve jméně… fakt jsem bez háčku a jsem na to háklivý…) – dlouho jsem tu nebyl, hodil by se nějaký plugin na upozorňování na komentáře (a k tomu i možnost odpovědí na ně).
    Pokud byl tweet brán jako škodolibý, pak se omlouvám, tak myšlen nebyl (ostatně viz předchozí komentář). Na svém EQ zkrátka ještě budu muset zapracovat 🙂
    Co se ceny kurzu týče, tak nemám nejmenší představu. Svým klientům s každým webem dodávám 50 stran „manuálu“ pro obsluhu a poskytuji plný servis na rok (zálohování, aktualizace, obnova atp.). Manuál aktualizuji s každou verzí, protože mě to baví (WP je pro mě koníček, ne zdroj obživy), údržbu mám automatizovanou (takže 30 minut práce týdně na všechny weby). U nejjednodušších webů (instalovat, nahodit šablonu, vytvořit strukturu) je má celková cena nižší, než cena vašeho kurzu. Takže tak. Na druhou stranu si dovedu dobře představit variantu, kdy svůj manuál a aktualizační servis nahradím takovýmto kurzem. Otázka zní, zda je vhodné „učit klienty rybařit“, když jim mohu každý rok „prodat zásobu ryb“ 🙂
    Na kompletní kurz se podívám rád, neskromně si myslím, že mohu poskytnout kvalitní zpětnou vazbu, neb manuály píši řadu let. Otázkou je, zda chcete „pustit konkurenci“ do svého kurzu. 🙂 Mám rozpracován ebook o WP 3.9 a následný WP 4.0 už bych rád vydal na iBooks apod. zdarma.
    Navrhuji přesunout konverzaci na mail, ať to tu zase nevyhnije dva měsíce. Souhlasíte? Napište 🙂

  5. Za zkomolené příjmení se omlouvám, mozek mi podsunul háček.

    S tou cenou je to jinak, už jsem ji snížil a celkově se to vše posunulo. Na obsah už mám názor vytvořený, teď jde o prodeje.

    Vaše podnikání neznám, tak nemám, co bych k tomu řekl. Za svou prací si stojím a nebojím se o ni. Mně konkurence nevadí, rád se podívám, jak to dělají jiní.

Komentáře nejsou povoleny.