Správa webových stránek na WordPressu

WordPress se stal pilířem mé pracovní náplně. Založil jsem WordPress firmu a pomáháme jiným firmám udržovat jejich webové stránky v provozu a také vylepšovat jejich výkon.

Potvrzuje se mi to, co sice všichni tušíme, ale hlavně zákazníci tomu nepřidávají skoro žádnou váhu, dokud nejsou konfrontování s následky.

Skoro nikdo weby neaktualizuje

Ve většině firem, s nimiž jsem spolupracoval, je vytvoření webu konec nějakého bolestného procesu. Ve skutečnosti je to pouze konec první fáze a začátek fáze druhé, možná té důležitější. V ní se pravidelně

  • web doplňuje o nový obsah s ohledem na cílové skupiny webu,
  • vyhodnocuje chování návštěvníků a upravuje se forma, obsah a procesy webu,
  • aktualizuje redakční systém se všemi doplňky.

Tedy – mělo by to tak být. Nebývá.

Realita: Web je trochu jako nechtěné dítě

Typická firma má problém vygenerovat jednu novinku měsíčně, ačkoliv rubrika Aktuality byla jedním ze základních požadavků při tvorbě webu. Teď obsahuje „novinku“ Spustili jsme nový web (z listopadu před dvěma lety).

Málokdy jsou nastavené cíle webu v Google Analytics a pokud náhodou jsou a někdo to vyhodnocuje, tak provádění změn na webu podle chování lidí už je snad skoro sci-fi (nemluvě třeba o A/B testování).

Aby WordPress neotravoval s aktualizacemi, tak se nainstaluje modul, který je zakáže. Nebo se prostě zcela ignorují.

Měníme to, takhle to být nemá

Ani mně tato situace nevyhovuje.  Klienti sice občas rádi využívají blažené nevědomosti, ale když něco zhavaruje, nebo se nevrátí vložené peníze, začne hledání neexistujících záloh a trestání nevinných. Já chci pracovat s lidmi, kteří vědí, co chtějí a které nemusím neustále přesvědčovat, že nejsem podvodník nebo amatérský vyčůránek, který jim nainstaluje WordPress a pošle fakturu.

Chci budovat a udržovat vztahy založené na tom, že mi zákazník umožní poznat jeho podnikání a já do něj vložím své dovednosti, znalosti a energii (kterých je docela dost). Samozřejmě, že mým cílem je zisk, ale nikdy za každou cenu.  Chci dobré reference a tak je mým cílem dobře odvedená práce, která za mým jménem zůstává online.

Komu je správa webu určena a jaké problémy řeší

Správa WordPressu je služba určená firmám, které se nechtějí nebo neumějí starat o svůj web:

  • z různých důvodů neaktualizují web ani jeho součásti a vědí, že je to problém,
  • nemají čas nebo žádné zdroje na vložení obsahu na webové stránky,
  • neumí opravit část webu, která nefunguje nebo funguje špatně (formuláře, načítání nebo zobrazování dat, chyba ve vzhledu, zálohování obsahu apod.),
  • chtějí web rozvíjet a hledají technologického partnera, který to umí.

Naše nabídka outsourcingu řeší firmám tyto problémy:

  • nemáme know how, nevíme, jak to opravit,
  • nevíme, na koho se obrátit,
  • nemáme čas otálet, potřebujeme to ASAP (co nejdřív),
  • máme další požadavky a potřebujeme je řešit.

Tým WP-admin.cz s.r.o. je složen z techniků, kteří se více několik let starají o chod webů na WordPressu a také je ve větší či menší míře vytvářejí. Máme přesah do oblastí, jako je SEO, PPC, správa a konfigurace serverů, grafické práce a dalších. Pracujeme s nástroji Google (Tag Manager, Analytics, Search Console apod.) a mnoha dalšími. Dokážeme weby zrychlit, vylepšit jejich výkon a udržovat je v nejlepším technickém stavu.

[box title=“Kontaktujte nás“ type=“warning“]Pište na pomoc@wp-admin.cz nebo volejte 587 407 757. [/box]