Krása open source

Začínám si uvědomovat, jakou hodnotu pro mě představuje fakt, že všechny programy, které používám a často s jejich pomocí vydělávám peníze, mám zdarma. Navíc mám možnost si jejich funkce a schopnosti upravit.

Srandovní na tom je, že ani nemám komu poděkovat – nemyslím velké a známé týmy jako OOo nebo vývojářské a lokalizační týmy kolem Mozilly & spol. Software napsaly desítky lidí, je blbost každému psát, jak jsem rád, že to udělal.

Uvědomuji si to každou chvíli – naposledy teď, když jsem na webu rozjel WordPress, web je funkční, má pěkné adresy, jde krásně přizpůsobit a až se mi barvy zprotiví, prostě změním CSS styl (nebo si stáhnu jiný). Vadilo mi, že datum se objevuje s velkým počátečním písmenem a v prvním pádu. Než bych se s tím smířil, nebo psal autorovi, prostě jsem si to opravil. Nevím sice, jestli se to neprojeví někde negativně, ale to budu řešit, až to nastane.

Opravu jsem provedl v dalším open-source programu – gTranslatoru, který je určen pro práci s lokalizačními soubory. No, není to nádhera?

1 komentář u „Krása open source“

Komentáře nejsou povoleny.