Bujarý víkend na trase Opava-Ostrava a zpět

Tak k nám dojeli bráchanci, aby nás potěšili svou přítomností – po několika letech.

Ve čtvrtek jsem obvolával hospody, nakonec se mi podařilo chytnout stůl v Plzeňském sklepě, kam jsem původně jít nechtěl, protože je tam strašná ventilace a když je nahuleno, nedá se dýchat, natož se cpát pizzou.

Nakonec to tak dopadlo, protože nikde jinde volno neměli – u Krajewského bylo plno už asi pěkně dlouho. Připadá mi, že je tu nějak málo hospod. A taky nemají webové stránky a když je mají, tak jsou buď staré, nebo je majitel nehlídá. Telefony jsou zásadně pouze mobilní a zvedají je nevrlí lidé se slovem „Prosim“. A pak tvrdí, že to není Pivnice Marina, ačkoliv jsem to číslo našel v několika zdrojích. Tak si trhněte.

Ve Sklepě byl hlad, ale objednali jsme si tři pizzy, čtvrtou jsme dostali zdarma. Byly skvělé (z Gastrie) a docela levné – cca 280 Kč. Skončili jsme v Pekle, ale ani tam se dýchat nedalo, tak jsme kolem třetí (tuším) vypadli. Navíc tam po nás čuměli nějaké „věčně mladé“ jeté čtyřicítky – honem pryč.

Přesun do Pekla

V sobotu jsme se pomotali po městě, dali punč na Dolňáku, poslechli Bluesberg (koupil jsem si CD), dali pivko ve Středověké a těšili se na pokec U Rytířů.

Tam jsme došli jenom bez holek, zasedli a sotva jsme se napili, připloužil se „diskžokej“ (košile Nicka Slautera, knírek, za sebou repráky dunící zrovna Flash Dance nebo Pomádu) a prý, jestli tam jako hodláme zůstat. My že jo – měli jsme rezervačku. A že oni tady teď zavádí takovou horkou novinku – oldies párty, skvělé hity osmdesátých let. „A co jako?“ tasil Marthy. Ono že to bude stát třicet korun, tak jestli jako teda zůstaneme, tak máme půl hodiny na zaplacení.

Tak ledové pohledy jsem dlouho neviděl, když jsme po dvaceti minutách – až jsme dosrkali pivo – každý jedno platili. Navíc jsem si jistý, že nás ta mrcha minule (před 14 dny) natáhla o pěkných pár piv (byli jsme jiná sestava).

Skončili jsme U Mnicha, kde se sice ten Bernard 12 nedal pít, ale vydržel jsem to, beztak jsme byli mrtfí. Druhý den nás čekal výlet do Ostravy, tak jsme šli spát o půlnoci.

Před jedenáctou jsme vyrazili do Ovy, konkrétně jsme jeli na Landek (za Přívozem). Tam jsme navštívili Hornické muzeum OKD Landek.

Vláček
Řetízková šatna
Před halou

To jsou zoubky...

V muzeu je toho tolik k vidění, že se mi to ani nechce psát.

Věž

Pak jsme ještě vylezli na Novou radnici, abychom se podívali (já poprvé) na Ostravu.

Z Nové radnice dolů

Bylo to super a bylo toho dost! Ať žije další víkend. 😀

4 komentáře u „Bujarý víkend na trase Opava-Ostrava a zpět“

  1. V muzeu to nebylo tak drsné, čekal jsem víc toho divného pocitu, hlavně, když štajger hlásil „Dámy a pánové, právě se nacházíte čtyři sta osmdesát pět… centimetrů pod povrchem zemským…“ 😀

    Docela zajímavá byla opičí dráha pro záchranáře, prý jim tam hážou dýmovnice, když lezou moc pomalu… Furt nás nutil, ať si to projdeme. Řekl jsem mu, že tolik dýmovnic tam nemá… 😉

Komentáře nejsou povoleny.