Multimediální centrum v Linuxu

Protože mám desktopový počítač, který používám jenom ke sledování televize, říkal jsem si, že ho využiju pouze jako multimediální centrum. Aby to umělo přehrávat všechna média, televizi a také z ní nahrávat.

Zkoušel jsem, po prolezení netu, zatím intenzívněji pouze MythTV. Jsem těžce zklamaný. Překombinovaný nefunkční moloch. Milión frontendů, backendů, master serverů a second master serverů. Ale duše se nám nějak vytratila. Ani jsem nezjistil, co všechno to vlastně má umět, pouze jsem několik hodin procházel velké barevné konfigurační obrazovky, abych skončil na tom, že nelze přistupovat k TV kartě. Teď mám samozřejmě spuštěný program KDETV a na TV se v pohodě dívám. Odporná nablblá instalace asi 100 MB softwaru (MySQL a např také GDM – nevím k čemu :-/), výsledek nula. Ještě jsem stáhl KnoppMyth, uvidím, jestli z toho něco vyleze.

Existuje ještě něco normálního? Obyčejný program, který prostě bude umět _jenom_ nahrávat, pokud možno s plánováním? Fakt bych chtěl něco klikacího a nechci skript do mplayeru a cron… I když to tak možná nakonec skončí… :-/

1 komentář u „Multimediální centrum v Linuxu“

Komentáře nejsou povoleny.