Upgrade WordPressu, nový plugin

Upgradoval jsem WordPress a málem to se mnou švihlo.

Upgrade

Smazal jsem – podle instrukcí – všechny WP soubory kromě souboru s nastavením, nechal jen svůj obsah (obrázky, témata) a nechal proběhnout upgradující skript. Výsledkem byly zmršené znaky, samé čtverečky. Myslel jsem, že obuju si hnedka černe papirove boty, zitra rano nepudu do roboty a vubec to nebylo pěkne, bo to se mnu sekne.

Vydal jsem se na stránky monty.cz (provider) a doufal, že v databázi je to ok. Před přihlašovací stránkou je pěkný návod, který se zrovna tímhle zabývá. Vzpomněl jsem si, že už se mi to jednou stalo. Potvrdilo se, že v db byly znaky ok. Zkrátím to – v souboru wp-config.php je nutné uvést kódování databáze, které jsem tam neměl (soubor je hodně starý). Samozřejmě ve vzorovém souboru wp-config-sample.php položka byla:

define('DB_CHARSET', 'utf8');

Takže pro příště, ty cype…

Nový plugin

Nasadil jsem ajaxovou blbost, která se vám bude líbit. 🙂 Díky za češtinu. Cvakejte, anketujte, rád si to přečtu.

Akorát mi zmizel náhled na příspěvek, když ho edituju, nevím proč. 🙁

9 komentářů u „Upgrade WordPressu, nový plugin“

  1. 2lzap: Znám jediný redakční systém, který nemá problémy s aktualizacemi, je to ten můj 🙂 Bude to asi tím, že k žádným skokovým aktualizacím nedochází a vývoj probíhá přímo na ostré verzi kontinuálně 🙂

  2. Njn problémy s upgradem jsou i u pořádných redakčních systémech jako je DokuWiki. WP není jediný 🙂 Howk.

  3. DokuWiki že by byl „redakční systém“? Do této kategorie bych DokuWiki rozhodně nezařadil, i když ji na svém webu používám.

  4. ono se to da nastavit i ve WP, nekde v Options je volba „encoding“ a do radku se da napsat ledacos, vcetne ceskeho obligatniho „cp-1250“ (windows-1250) 😀

  5. Překvapí tě, když řeknu, že je to něco jiného? 🙂

    V Options se nastavuje, v jakém kódování se budou data ukládat. Pak je potřeba (od verze MySQL 4.1) sdělit rutině, které realizuje spojení s db enginem, v jakém kódování se data mají číst čili v čem jsou v db uložena. A to jsem neměl nastavené.

    A windows mi sem netahej! 😉 hehe.

  6. Náhled na příspěvek od verze 2.2. nějak není. Chvíli jsem se s tím taky vyrovnával, ale teď mi to už ani nepříjde.

    Plugin na ankety vypadá hezky.

  7. Ja jsem chtel take provest upgrade, ale veci jako SMAZ, PREPIS apod. me desi. Myslim, ze WP ma zrovna v tomhle slabsi misto. Bohuzel, stejny problem jsem zazil uz i s Drupalem a dalsimi RS.

    Nevim, proc cele zmeny nejsou jako skript pro server. Take me ceka upgrade, ale az to bude nutne primo zasadne.

    Staram se o par webu aktivne a vzdy zacinam zalohou. Jednou, jedinkrat, jsem nezalohoval a web je nyni mimo provoz. Stacil jediny prikaz 🙂

  8. Panove, tomu ja se smeju. Onehda zamnou prisel klient s prosikem, ze na svych (amaterskych) strankach nemuze rozjet cestinu – jestli bych se na to nekouknul.
    Popadnul jsem vi a sel hledat problem. Stranky (PHP) byly napsane v ISO8859-2. UTF mu asi nic nerika, ale co uz. Zobrazim si stranky a nestacim se divit. V hlavicce je na misto ..http-equiv…charset=iso8859-2 nastaveno windows1250. Zacinam busit rukou do cela, ale nepodleham panice. Spoustim Encu, konvertuji PHP aplikaci, opravuji http equiv, ale na konec se dostavi stejny vysledek. Patram znovu v PHP aplikaci po propojeni s databazi MySQL. Po chvili problem nachazim a musim si na hlas rict „paneboze to je vul“ – v pripojovaci funkci je totiz mysql_query(„set names utf8“);. Opet opravuji, ale vysledek se porad nedostavuje. Poustim se do jednotlivych tabulek v MySQL. Defaul collate je nastaveno na latin1. Asi me brzo odvezou… Pro jistotu kontroluji /etc/mysql/my.cnf. Nachazim character-set-server=UTF8 a default-character-set = UTF8. Paneboze – kde mam pistoli?

Komentáře nejsou povoleny.