Sehene – francouzská kráska

Ne všechny mladé popové zpěvačky musí skončit jako někdejší „popová princezna„. Angličtina je sice majoritní nejen v hudbě, ale to neznamená, že v jiných jazycích nezpívají kvalitní zpěvačky, kterým ještě [zdaleka] není dvacet.

Sehene, zdroj www.rocknfrance.free.fr
Zdroj www.rocknfrance.free.fr

Docela jsem zvědav, jak to půjde Ewě Farne za pár let – když jsi vzala pod patronát Lucie Bílá. Je jasné, že já nejsem cílovka, ale ty písničky (ani jedné dámy) mi vcelku nevadí a rozhodně tu mají své místo. Před časem jsem taky psal o mladé (tuším sedmnáctileté) německé zpěvačce LaFee.

Dneska bych pár řádek věnoval francouzské zpěvačce Sehene (velmi dlouhá stránka na MySpace.com). Je ročník 1991 (Farna 1993, LaFee 1990), ale její zpěv působí mnohem dospěleji (ten pocit mám i u Farne).

Sehene na svém zřejmě jediném albu přináší skvělou osobitou a intimní hudbu (samozřejmě s backgroundem dobré kapely za zády), ze které dýchá něco strašně ženského – ne ovšem citlivého a ufňukaného. Připadá mi, že to (nevím, co, francouzsky bohužel neumím) zpívá zralá ženská, která projela kus světa a hudebních klubů. Ale ono jí právě moc není. Má sytý hlas, dost mi připomíná latinskoamerické zpěvačky – no hlavně Shakiru (ta je ročník 1977, takže o dost starší a má na ten hlas právo).

Album je živý poprock – žádné sladké kňourání, protože kapela netvoří jen tupou kulisu, ale dere se vpřed, občas si kytara dopřeje nějaké sólo. Sehene si se zvukem kapely rozumí a dává jí dostatečný prostor – a naopak. Proto se nejedná ani tak o zpěvačku s doprovodnou kapelou, spíš to na mě působí jako sehraná banda s frontmenkou v čele.

No a jako vždy si posluchač najde ty své pecky a šlágry – melodické věci, zajímavé momenty, které poprvé překvapí a po desáté potěší (nebo udělají dobrou kulisu jiným činnostem ;-)). ještě kdybych tak věděl, jestli i texty za něco stojí – ale bohužel nevím. Ale něco mi říká, že to nebude plané kvákání o lásce a borcovi, který ji nechal být. Tahle bobina je totiž dravec.

Další odkazy:

  • https://sehene.skyrock.com
  • https://www.rocknfrance.free.fr/fiche.php?id=1533

6 komentářů u „Sehene – francouzská kráska“

  1. Díky Vlasto za tip. Na první poslech výborné. Dnes jsem se na Jamendo chystal, nyní již nemusím ;-).

  2. díky za každý tip, já jsem asi pako ale nikdy si pořádně neumím vybrat, takhle je to paráda, dostanu dobrou hudbu až pod nos

  3. Takže mám psát dál? Mám takových oblíbenců dost… 🙂 Na Jamendu je fakt skvělá muzika, takže materiálu je dostatek.

  4. Jasně že Vlasto piš, každý tip na super muziku se hodí. Já mám teď z Jamenda připravené dva tipy, tak se snad během tohoto týdne dostanu k tomu, abych o nich pár řádek napsal.

Komentáře nejsou povoleny.