(Mikro)Blogování přes Jabber – jde to?

jabber_logoDocela by se mi líbilo, kdybych mohl ty krátké žblepty, které mě přes den napadají, publikovat přes Jabber. Říká se tomu samozřejmě mikrobloging, tedy jakési malé blogování. Občas si chci poznamenat nějakou informaci, ale zároveň ji nechci sušit ve svých „offline“ poznámkách. Nějakou speciální sekci na blogu tomu dělat nehodlám, protože je tu hlavní věc – režie a spotřeba energie musí být minimální.

Stále jsem nenašel použitelného offline klienta pro psaní příspěvků, takže když už lezu do redakce, abych něco napsal, musí to být delší, aby se to vůbec vyplatilo (jako teď). Ale kdybych měl v rosteru (seznamu kontaktů) robota, který by posílal vše do jedné rubriky (ta by se publikovala někde bokem, třeba v záhlaví), stačilo by mu poslat zprávu – prvních třeba 50 znaků by použil jako nadpis a hned by to vydal na blogu.

Znám služby jako Twitter a nechci je používat. Tohle by totiž mohly být zajímavé informace pro lidi, se kterými spolupracuji – a naopak; proto mě to zajímá. Nemuselo by se psát tolik mailů, stačilo by si projít historii a člověk by měl představu, co ten druhý dělal. Ano, přesně tohle dělá Twitter. Achyo – tam nikdo nepoleze… Co s tím?

(Pluginy pro IM jsem hledal, ale zatím nic nenašel. Nějaké tipy?)

7 komentářů u „(Mikro)Blogování přes Jabber – jde to?“

  1. Identi.ca umožňuje postování i sledování přes Jabber, ale Twitter to není (ten to dřív taky podporoval, ale pak to vypnuli).

  2. Je něco na vlastní píseček? Lidi mi chodí sem, chci, aby hned viděli, co dělám – je jasné, že 95 % z nich to nebude zajímat, ale chtěl bych to pro těch 5 %. Nechci je posílat pryč a ještě k tomu na nějaký nesympatický server.. 🙂 díky

  3. No určitě existuje plugin, který zobrazí zprávy z twitter účtu ve wordpressu. Takže zaregistrovat twitter, najít a nainstalovat plugin a je to hotovo. Lidi uvidí tweety tady a nemusí chodit pryč. Propojit twitter a jabber jde, viz https://www.tweet.im/

    A nebo, naprogramovat jabber bota je hračka, jednoduchý plugin pro WP taky, takže když to ještě neexistuje, tak by bylo fajn to vytvořit 🙂

  4. stibi> Díky, ono to je řešení, které stojí za úvahu – tedy ten Twitter. Programovat neumím, takže to zřejmě udělám takto. Díky za nápady, zkusím a napíšu.

  5. Jabber.cz už tohle nabízí dávno, ale dělá to záznamy nikoli na twitteru, ale na blogu jabber.cz…

  6. Je fakt, že jsem na to zapomněl, ten blog jsem tam kdysi zkoušel. Díky za připomenutí. Musím zjistit, jak se to dá vložit do WP.

Komentáře nejsou povoleny.