Nova spustila fotogalerii – a to logo je nějaké divné

Spuštění webu galerie.cz mě trochu překvapilo a trochu taky ne. Překvapilo mě v tom, že to není vůbec originální. Netestoval jsem to, ale podle všeho je to obyčejná fotogalerie, asi bude mít jednoduché a tedy dobré ovládání, ale zřejmě nic navíc. Prostě úložiště na fotky. Nepřekvapuje mě to v tom, že Nova (logicky) opět sází na jistotu a Nováky. Dav.

Dá se očekávat, že Fotogalerie bude vzápětí plná fotek koček, koní, zahrad, zámků a Chorvatska. Ale jo, proč ne, fotky aktuálních záplav tam nikdo asi hledat nebude. Zřejmě to bude hrát svou roli při internetizaci (huh, to je slovo, co? ;-)) běžných lidí, kteří už vědí, že fotogalerie jsou jejich fotky na internetu – ostatně internet už roky začíná na Seznamu a jako logo má modré é. Ostatně proč né..

Ale kurňa, to logo. Kde já jsem ho viděl? Vždyť to bije do očí. Je to něco amerického, něco relativně známého… něco s médii. Televize? ABC, CNN, CBC, CBN…NBC! Ano, National broadcasting company. Charakteristickým znakem je typické logo ve tvaru páva.

nbc

Nemůžu si pomoct, ale je mi nějak divné, že česká televize vybere pro svou internetovou službu logo, které je tak podobné síti amerických televizí… Na náhody už nevěřím.

galerie-cz

1 komentář u „Nova spustila fotogalerii – a to logo je nějaké divné“

  1. To me ani neprekvapuje, pred peti lety Nova menila logo a to byl plagiat jako Brno. Ted je trochu opatrnejsi. I kdyz v techto malerech je Nova trochu nevine, protoze ty loga navrhuji soukroma graficka studia na zakazku.

Komentáře nejsou povoleny.