Jak vložit mapu Google do příspěvku nebo jinam na blog

wordpress-logoJe to snadnější, než by člověk čekal. Pokud máte otevřené mapy, zobrazuje se v horní části lišta s tlačítky. Jedním z tlačítek je také Odkaz. Stačí na něj kliknout a vybrat variantu pro přidání na HTML stránky. Samozřejmě  můžete odkaz také vložit do mailu.

Tlačítka u mapy Google
Tlačítka u mapy Google
Odkazy na mapu Google
Odkazy na mapu Google

TIP: Protože je odkaz pro vkládání do mailu ukrutně dlouhý a skutečně velmi nehezký, zřejmě se vám ho nepodaří vložit v celé délce – zalomí se někde a přestane fungovat. proto jsou tu služby pro zkracování adres – zadáte jim strašnědlouhouaopravdunečitelnouadresu a ony vám vytvoří krásnou krátkou zkratku. Zkuste Jabb.im a pak tento odkaz: https://jabb.im/6s. V době psaní článku by měl ukazovat na mapu naší dovolené 2009.

Zobrazit místo Dovolená 2009 na větší mapě
Velikost mapy si můžete přizpůsobit – podle toho se upraví kód a ten už jen stačí nakopírovat do cílového dokumentu. Speciálně WordPress (resp. jeho interní editor) vám ji pak vymaže. 🙂 Ale to už je jiná kapitola – pro konkrétní příspěvky je holt nutné použít HTML editor. Jak to poznáte, už nechám na vás… 🙂

2 komentáře u „Jak vložit mapu Google do příspěvku nebo jinam na blog“

  1. Ano, je to jednoduché (viz. moje zápisky o hradech) a pokud by’s ve WP používal FCKeditor, tak Ti odkaz nezmizne, bude se podivně zobrazovat ve wysiwyg, ale zůstane tam, samozřejmě, že ten iframe musíš vkládat v html módu.

  2. Však jo, tak jsem to myslel. Akorát když pak ten článek někdy později edituješ, spustí se v módu, který jsi použil naposledy, a pokud je to WYSIWYG editor, tak ti to může zase vymazat.

    Ale třeba najdu nějaký šikovný plugin pro ten editor, který to bude umět vkládat přímo. A bude umět taky vkládat odkazy na jiné články v blogu, to mi fakt strašně chybí, jsem na to naučený z Marwelu

Komentáře nejsou povoleny.