Kvalitní cesty se blíží k Opavě – konečně!

dalniceJeště nechci křičet, že jsme se dočkali, ale když jsem poprvé jel po nové dálnici, zařval jsem si. Odry jsem viděl z úplně nového pohledu, Bělotín jsem poznal jen podle břízek a mostu, po kterém se jezdilo dosud.

Na dálnici se dá dostat z Fulneku (nájezd Hladké Životice). Cesta do Fulneku je zrovna ten úsek, který mě štve – poměrně dlouhý a pomalý (zas****né Vrchy). Ale lepší než drátem do oka; i když je dálnice jen jedním pruhem a je tam osmdesátka, je to lepší než crckání přes Odry a Bělotín. Pokud nevíte, o co jde, pak se podívejte na podrobnou mapu, ze které pochopíte.

Z Olomouce jsem zkusil jet přes Klimkovický tunel až do Poruby a odtud do Opavy. V Ostravě jsem byl z centra Olomouce asi za 35 minut (!), ovšem z Poruby do Opy to trvalo stejně, takže tady si člověk nepomůže. V Opavě se buduje spojka mezi ostravskou a hlučínskou výpadovkou („Globus-Kaufland“), vlastně už je skoro hotová. Další obchvat Opavy už bude následovat a naváže na úsek Jedenáctky, která se halasně začala budovat, aby se potichu zastavila, bo kfuli peněz. 🙁 Ale jednou to dodělají a pak bude mít i Opava napojení na dálnici. Už teď to je výrazné zrychlení.

Informace

spatny-vyhled-zivotice
Dobrý výhled si ale představuji jinak – a to už jsem na hraně křižovatky…

4 komentáře u „Kvalitní cesty se blíží k Opavě – konečně!“

  1. Pamatuju se, že jsem jednou jel na závody do nějaké vesnice v Odrách. Po Nový Jíčín to byl v pohodě, pak peklo. Na závody do Krnova jsem se taky najezdil. Ondry byly vždy peklo. Cesta z Opavy do Krnova zase pohodička – rovina.

  2. Nezlob se na mě, ale z centra Olomouce do Ostravy to nejde dát za 35 minut, vzdušnou čarou je to cca 95km 🙂
    Ale musím uznat, že ta nová cesta je pohoda, jen tak dále

  3. My jsme také jeli „po nové“ a z Olomouce (dálnice), přes Porubu jsme byli za hoďku v Opě, což je tedy pěkné, ne?Takže z centra Olmiku lze dojet do Ovy za 35 minut..

Komentáře nejsou povoleny.