Noční a předvánoční Opava – několik fotek

Nedávno jsme se sešli zase cournout do města. Začaly trhy (=punč a bramborák), město kýčovitě nasvícené, tak jsem vzal foťák, i když vím, že ve tmě mi to nejde. Tak to berte jako momentky typu Opava bei Nacht. Povedlo se jich opravdu málo, ale za to atmoška! 🙂V budově, kde kdysi bývala Union banka a která x let stála ladem, má dnes redakci Sedmička, je tam pár hadrářství a nahoře kavárna. Je to tam, kde je onen anděl, podle kterého se dům jmenuje – Zlatý anděl. Úplně nahoře, přes Anděla se díváte ven. A je tam balkůnek. A číšník je mladý ukecaný borec. Sice jsem slíbil, že mu udělám fotku Ostrožné, kterou si tam pověsí, ale bohužel žádná nevyšla tak, abych se ji odhodlal tisknout. Pár jich tedy nabízím, ale jde spíš o exkluzivitu než kvalitu – zřejmě tam míval kancl ředitel banky a dlouho se tam nikdo nedostal. Ještě to půjdeme nafotit ve dne.

Další momentky zachycují parní stroj, tedy parní válec. Nevěděl jsem o něm, až když jsem onehdy večer přijížděl od Bílovce, tak jsem jel přímo kolem něj; zastavil jsem, protože to za to stálo.

3 komentáře u „Noční a předvánoční Opava – několik fotek“

  1. Na tom parním stroji jsem strávil jó hodin a hodin času : ) To byl ale ještě před areálem TS, ne v něm.

    Noční Opava – kýč jako prase. Vánoce vyjádřené skrze žlutě svítící sněhové vločky a komety. Obrovský stromeček nesmí chybět, co by to bylo za vánoce. Paráda. S Michalem Davidem a Robbie Williams Revival koncertujícími na náměstí. Ale to je tak asi všude.

    Ještě že alespoň ty Minuty pozvali, i když koncerty na náměstí jsou vždycky…koncerty na náměstí. Viděl jsem tě, jak tam máváš s foťákem : ) každopádně pozitivum bylo v tom, že jsem se dověděl o nové desce – Dream – která je vážně skvělá. A bude i vinyl : ) Už se těším na pořádný klubový koncert.

  2. Tak uvažuju, že si novou desku koupím. Naposledy jsem na nich byl u Evžena, jak jsme se potkali, a to byl fakt výborná koncert.

    Mávání – měl jsem punč a nějaká nána mi ho vyrazila z ruky, foťák jsem polil, nasral jsem se, tak jsme šli dom. Koncovka špatná. 🙁

Komentáře nejsou povoleny.