Hledá se motor ;-)

Ano, skutečně je to tak. Můj páteční zážitek je korunován skutečností, že motor to už nerozdýchá. Dneska jsem byl v servisu, který auto přivezl z Vyškova. Mně se už oči z vrchu hlavy vrátily na obvyklé místo, ale jim ještě ne. Nevím, jestli to byl jen můj dojem, ale myslím, že ne – nervozita chodila s námi po dílně.

Chovají se korektně a nikdo zatím nevíme, co bude. Není jasná příčina a tedy ani vina. Já se domnívám, že pokud je za tím lidská chyba, což vidím jako pravděpodobné, pak je to chyba jejich. Ale na tasení ještě nepřišlo a teprve se hledají cesty, jak z toho ven co nejrychleji a nejlevněji.

V motoru bylo něco, co trvale ničilo válec. Od opravy před měsícem jsem – podle techniků – najel přes dva tisíce km, ani mi to nepřijde, přehled si nevedu. Ale dá se tomu věřit. Celou tu dobu byl válec poškozován, výsledek vidíte na fotce.

Motor měl normální běh a provoz, nebyl hlučný, elektronika žádné chyby nehlásila, nepozoroval jsem žádné anomálie, naopak – po opravě byla viditelné zlepšení. V lednu byly nejhorší mrazy, auto jelo bez problémů.

Až do pátku, kdy mi dálnici začal blikat Check, motor přestal táhnout a do deseti sekund bez jakýchkoliv projevů vysadil a v podstatě se odebral na šrotiště (což jsem v ten okamžik ještě nevěděl). Nedošlo k žádné ráně, nekouřilo se z něj, prostě zhasl.

Chlapíci tedy začínají shánět nový motor a já budu doufat, že bude mít najeto pár tisíc a že bude pár tisíc taky stát.  A to mělo jít zrovna na STK a na stole mám k zaplacení pojistku… Příběh pokračuje. 🙂

5 komentářů u „Hledá se motor ;-)“

  1. Detonační hoření … , říkal Michal; prý na to vypadají obrázky a popis.

  2. nezapomněli v motoru servisáci roušku či jiné hračky? doktorům se to stává 🙂

  3. Tak masakr koukám, ten třetí válec to chytilo trochu taky 🙂

Komentáře nejsou povoleny.