Davidův mlýn na přehradě Kružberk – rybářská bašta (restaurace, lanové centrum a nejen to)

Dneska jsme se vydali na výlet do Davidova mlýna u Kružberka, abychom konečně ochutnali ty vyhlášené rybí pokrmy. Kecali jsme a já jsem dojel až do Bílčic, kde jsem odbočil na Slezskou Hartu. Až tam mi došlo, že jsem si spletl přehradu! 😀 Hlavně, že to mají tak pěkně popsané

Bez navigace do hospody nelez

A protože „tam trefí každý“, nebral jsem si navigačku. Podle toho to taky vypadalo. Jeli jsme dál do Dvorců, odtud do Budišova na Budišovkou, kde jsem zvolil cestu po hlavní. Otočili jsme se uprostřed pusté divočiny a divoké vojenské pustiny – Libavá. Dál jsem fakt nechtěl riskovat.

Z Budišova je to přitom kousek, ovšem na křižovatce jsme opět vybrali (no, já, no) špatnou odbočku, takže jsme projeli po hrázi a jeli až skoro do Hořejších Kunčic (leží u cesty Olomouc-Opava). Cestou jsme intenzivně diskutovali, zda je restaurace v Kružberku nebo nějakých Starých něco. Před hrází konečně turistická cedule, kde jsme našli Staré Těchanovice, kde prý to určitě bude. Zpátky na křižovatku za Budišovem – z tohoto směru už byly cedule k Davidovu mlýnu vidět. No prostě výlet.

Davidův mlýn – Rybářská bašta

Uvítal nás dvůr plný aut, ale lidí v restauraci moc nebylo – jak jsme zjistili po jídle, většina z nich rybařila, pár jich bylo na lanových radovánkách. Restaurace mě trochu zklamala prostředím, ale pochopil jsem nakonec, že jejich zájmem je pozvat lidi na chytání ryb nebo na ta lana. Samozřejmě, že se u toho dobře najíte, ale nečekejte „restauraci“, ale skutečně „baštu“. (A škaredý barák se opravuje, tak bude brzy vypadat líp.)

Ryby na talíři

Česnečka průměrná, jako starter dobrá. Chvíli jsme vybírali různé candáty, pstruhy, kapry a tak, ale pak Zuzka navrhla Grilovaný rybí talíř pro dva – nešlo nesouhlasit. 🙂

I vy, kdo ryby nemusíte, byste mlaskali. Grilovaný kapr je úžasná věc. Šťavnaté maso, které se krásně rozpadá a v puse vám vyvádí alotria. Nejlepší ze všech tří. Běloučké jemné maso pstruha bylo místy řádně pokořeněné, ostatně, to jsme věděli předem. Candát, soudě podle jiných pokrmů suverénně nejdražší, už mě tak nedostal – dost mi připomínal pangase. Dobré maso, ale bez výraznější chuti.

Pokud máte problém s rybami, obvykle se asi týká dvou věcí: vůně a kostí. Ani jedním dobře udělaná ryba netrpí. Krásně voní (grilované maso prostě voní) a kostí zas tolik není – pstruha lze krásně vykostit, jde to samo. Kapr má silnou kostru, toho oberete stejným principem jako kuře. U candáta jsem kosti v podstatě nenašel.

Pošmákli jsme si, obsluha byla naprosto v pořádku, žádné velké ofrky. Doba přípravy je uvedena jako varování na začátku lístku (až 50 minut), asi půlhodina to byla (v podstatě bylo ale prázdno, přijeli jsme ve tři odpoledne). Mile mě překvapily ceny, pstruh začíná na ceně 10 dkg = 43 Kč. Za grilovaný talíř pro dva jsme zaplatili 300 Kč. Vynikající oběd (počítaje v to nějaké brambory, polívky a pití) přišel na 400 Kč. Výborná cena, na rybách jsme si opravdu pochutnali.

Vydejte se na ryby

I když nejste rybáři ani nemáte kinďáky, vemte někoho, kdo rád jí a jeďte tam. A pokud rybaříte a kindoše máte, je o relaxační den postaráno – všichni budou spokojeni.

Davidův mlýn

Staré Těchanovice 46, 749 01
E-mail : info@daviduvmlyn.cz

https://www.daviduvmlyn.cz

Lanové centrum

David Horáček
Tel.: +420 604 704 797
Email: info@daviduvmlyn.cz

(Odkaz na článek posílám majitelům, na Scuk.cz a do Reflexu, kde mapují „Father friendly“ místa.)

Fotografie k článku

K článku existuje více fotek. Prohlédněte si je v galerii.

2 komentáře u „Davidův mlýn na přehradě Kružberk – rybářská bašta (restaurace, lanové centrum a nejen to)“

  1. Hmm skvělý tip, tam se někdy musíme stavit, jak povalíme do/z Opavy! Přidávám skvělý tip na skvělou rybí restauraci Rybárna Stern v Jablunkově, kdo tam třeba někdo zabloudí, kontakt k nalezení na https://www.jablunkovsko.cz/index.php?jaz=cs&secm=33 ; kapři, candáti, štiky a další čertsvé rybky, polévky, posezení venku u sádek s pstruhy, dokonalý zážitek i obsluha, ceny podobné, jako píšeš ty.

Komentáře nejsou povoleny.