Linux není vyvíjen jen nadšenci, už dávno je to velký byznys

Linux – vyzdvihovaný IT odborníky, opomíjený masami„, „Za rozvojem Linuxu stojí nadšenci, kteří jej neustále vylepšujíčte člověk titulky. Není většího omylu. Tři čtvrtiny kódu vytvářejí placení vývojáři, u kterých nelze tvrdit, že by to dělali kvůli nějakým ideálům. Nechápu, proč se stále opakuje klišé, že jde jenom o myšlenky svobody a utopistické cíle. Ano, je to skvělé, ale spousta lidí chce svobodný software využít ke svému úspěchu. Je to stejné jako v jiných oblastech lidské činnosti. (Ale jinak je fajn, že i mainstreamové portály přejí Linuxu Happy B-Day. ;-))

6 komentářů u „Linux není vyvíjen jen nadšenci, už dávno je to velký byznys“

  1. Stejný odkaz na apcmag.com jsem použil pro článek do OS&P – je to moc sympaticky krátké URL 🙂

  2. Aha, tak ona ta kolonka s popiskem „název“ má být ve skutečnosti „jméno“ 🙂

  3. Taky mě to při čtení trochu nadzvedlo, ale pořád je to jeden z lepších článků v masmédiích. Obvykle to bývá mnohem horší i na odbornějších webech než je ten ČT.

  4. @Robert> Myslím, že je to původní zdroj informace, odkud čerpaly další magazíny.

    Popisek upravím, je to vlastnost překladu.

    @Vojta> Jo, však já jsem rád, jenže to klišé nevymysleli, mají to od „nás“, tj. z linuxových webů – oblíbené je to na Abíčku. Nechci komunitu podceňovat, ale rozhodně ne přeceňovat. Zejména tu českou.. 😉

  5. Ta svoboda uz tam davno neni. Toto je taky jeden z duvodu proc sem s Linuxem skoncil :). Mac OS X mi nyni prinasi vetsi radost.

  6. @Subber GNU GPL přestala platit? Nebo nějaká jiná přelomová novinka?

Komentáře nejsou povoleny.