Deník neziskovky funguje půl roku a má nový vzhled

Deník neziskovky není deník v tom smyslu, že by na něm každý den vycházel nějaký příspěvek. Když jsem uvažoval nad jeho spuštěním, myslel jsem hlavně na každodenní problémy, se kterými se v neziskovce potýkáme a se kterými se bezesporu potýkají také jiné organizace.

A ono je to už půl roku a padesát článků, které jsem napsal. Pořád je to pod počtem, který bych považoval za ideální, ale na druhou stranu – nemám žádné konkrétní obchodní ambice, chci hlavně psát a předávat své názory nebo nápady. Články jsem psal obvykle ve vlaku do Prahy/Olomouce, jenže v polovině dubna jsme kancelář přestěhovali do Opavy a já už do Olomouce nejezdím. Tomu jsem rád, ale zmizel prostor pro psaní. Do vlaku jsem vždy nastoupil s myšlenkou a opouštěl ho s článkem (nebo více články). Takže teď musím hledat jiné způsoby a místa. 🙂

Vzhled Deníku měl být původně „neviditelný“. Bílé pozadí, jemné linie, žádná grafika. Jenže požadavky jsou mnohé a jednoduchý vzhled je dokonalé dílo, které bohužel neumím vytvořit. Původně jsem napsal výzvu grafikům, kteří by chtěli vzhled navrhnout za odkaz. Ozvalo se několik lidí, ale jejich práce se mi nelíbila. (Oceňuju, že se ozvali, bylo jich dost.)

Pak jsem výzvu stáhl a ujasnil si, jak má Deník vypadat. V Inkscape jsem si (já!!) navrhl vzhled, pak ho smazal a pak znovu. Zároveň jsem hledal téma pro WordPress, žádné vhodné jsem ale nenašel, nicméně jsem našel různé detaily pro inspiraci (např. redakční systém NewsCoop pro noviny). Všechno jsem smíchal, nastyloval a včera spustil. Ještě chybí detaily, aby to odpovídalo mé vnitřní představě, kterou neumím popsat ani namalovat.

Nový vzhled Deníku neziskovky

Mezitím jsem ale navštívil veletrh neziskovek, poznal nové lidi a řekl jim o Deníku. Také ze statistiky zjišťuji, co lidé hledají – třeba Ganttův diagram nebo témata o fundraisingu. Založil jsem profily na sociálních sítích, ale nepodařilo se mi zatím získat moc fanoušků. To je pro mě výzva, chtěl bych mít alespoň sto lidí z nezisku – ne čtenáře E-Otta, ale nové čtenáře. 🙂  Zároveň zjišťuji, že neziskovky na podobné „blbosti“ jako Twitter nemají čas. Což je téma na článek nebo víc.

Zkrátka – Deník je moje bokovka, která mě fakt baví. Bazmeky jsem mezitím zrušil, protože nebyl materiál, byť nápad považuji za dobrý. Pro Deník mám námětů stále víc. Musím jen psát. Pravidelně. Stejně jako bych měl psát sem.  🙂

4 komentáře u „Deník neziskovky funguje půl roku a má nový vzhled“

  1. Super! Musím říct, že se mi design líbí. Je jednoduchý a přehledný. Myslím, že jsi odvedl skvělo práci 🙂

Komentáře nejsou povoleny.