5 kroků k vlastním webovým stránkám a jak získat víc času

Před týdnem, 10. března, se v Opavě konalo další setkání podnikatelů a aktivních lidí Business Heroes. Byl jsem pozván, abych promluvil na dvě témata – jak se úspěšně dopracovat k vlastnímu webu a jak lépe pracovat s časem.

Jak poptávat a zadávat výrobu webových stránek

Shodou okolností jsem pár dní předtím dostal poptávku na webové stránky, která byla svým obsahem typická. Na tomto příkladu (názornost!) jsme si během rychlých dvaceti minut ukázali, jak poptávku vidí zájemce a jak realizátor. Tedy – jak obě strany myslí úplně jinak. Doporučil jsem přítomným, nad čím mají přemýšlet (chceme automatické objednávkové formuláře) a co mají nechat plavat (nahoře musí být hlavní nabídka a u článku obrázek), protože je to úkolem vývojáře. Chtěl bych to trochu rozepsat, až mi čas dovolí.

Jak získat víc času

Druhý blok se týkal práce s časem, tady jsem se zaměřil na tři věci:

  • Naučit se říkat ne.
  • Používat nějakou metodu sebekontroly.
  • Delegovat.

Samozřejmě jsem zmínil SMART, jakožto jednu „tvrdou“ věc ve všech těch zcela měkkých procesech. Zkrátka určitá míra sebekázně je nutná, jinak to nepůjde. Ale tu vlastně všichni, kdo nemají čas, hledají, ne? 🙂 V souvislosti s tímto jsem doporučil Zim, Redmine a Toggl (a samozřejmě myšmapy).

Setkání se moc povedlo, přišlo hodně lidí a velmi rychle to uteklo. Strávený čas považuji za pěknou investici. Přijďte někdy taky! (Fotky ze stránek BH,  děkuji.)

 

Stáhněte si poznámky v PDF