Co skutečně potřebujete pro úspěch podnikání (aspoň si myslím)

Strávil jsem spoustu času (čehož ale nikterak nelituju) čtením mnoha článků a knih, abych se dobře připravil na podnikání. Četl jsem je pak dál, dneska už mě to nebaví, protože se v nich všechno opakuje. Dospěl jsem ke zjištění, které není vůbec překvapující.

Asi tak jediná poučka, která mi dala úplně nejvíc, je: Jediné, co se počítá, jsou peníze reálných zákazníků. Business plány, marketingové plány, webová strategie, linkbuilding, obchodní strategie… ne že by byly na nic a že bych některé neměl promyšlené, ale jediné, co vám skutečně řekne pravdu, jsou cizí peníze na vašem účtu. Ono to zní samozřejmě, že. Ale až vám někdo začne platit za to, co prodáváte (protože o prodej jde vždy až v první řadě), tak pak teprve začíná podnikání. Dneska si myslím, že je celkem jedno, co prodáváte a nabízíte. Začínám chápat podnikatele, kteří zkouší prodávat, co jim přijde pod ruku, a hledají zlatou žílu.

Například řeším následující – zcela netypický – problém, který mi dává zabrat: jak oslovit zákaznický segment. Mám ho zhruba zmapovaný (i když dat není nikdy dost), zatím jen předpokládám, jaké komunikační kanály použít, mám co nabídnout, ale ta realizace…

Co nabízím: EviKon, CRM pro neziskovky

Kdo bude rozhodovat o nákupu: ředitel nebo statutární zástupce organizace

Kdo ještě bude ovlivňovat nákupní rozhodnutí: fundraiser, marketér

Jaké bloky brání nákupu: už máme; nemáme a nepotřebujeme; nevíme, o co jde; nemáme peníze; neotravuj

Proč koupit (odstranění bloků): hafo argumentů, které mám připravené

Někam volat (myslím vhodně vybrané cílové skupině, ne naslepo) a pokoušet se prodávat je nesmysl a neumím to (a nepředpokládám, že se to naučím). Když už někam budu volat, musím něco nabídnout, ale tak, aby mě neposlali do háje. Co můžu poptávat a co nabídnout?

  • účast v dotazníku, jaký software neziskovky používají
  • prostě poprosit o otestování EviKonu (zkusil jsem, účinnost zatím nízká, přičítám to dovoleným)
  • co dál?

Za odměnu:

  • publikování profilu na Deníku neziskovky (na publicitu neziskovky slyší)
  • e-book (pár jich mám)
  • slevu na produkt (resp. EviKon je služba)

Jenže představa, že tak sháním 20 zákazníků, mě docela vysiluje. Je mi jasné, že to nepůjde snadno, ale jiná práce nepočká. Takže hledám někoho, kdo mi s tím pomůže…? No prr.. pomalu..

Dneska jsem slyšel v jednom podcastu: „Vyrobit produkt je jednoduché. Ta těžší část je sehnat mu zákazníky.“ Krutá pravda. Ale je dobré si to uvědomit co nejdřív.

6 komentářů u „Co skutečně potřebujete pro úspěch podnikání (aspoň si myslím)“

  1. Četl, ale nějak mě nechytla, asi to sjedu ještě jednou. Třeba je tam inspirace, kterou jsem prve nenašel. Nejvíc mě oslovil Vědomý business, to si taky ještě přečtu.. 🙂

  2. Vědomý business jsem odhodil, zatímco pod Restart se klidně podepisuji. Jen si Restart nesplést s titulem Neurorestart…
    Momentálně čtu So Good They Can’t Ignore You od Newporta a to je také dobré čtení.
    Evikon vypadá dobře, chybí mi trochu informace, co neziskovce přinese investice 300Kč měsíčně. Evidenci kontaktů umí každý mail, faktury lze vystavovat zadarmo a dokonce i rezervační systémy jsou nabízeny zdarma (Reservio). Možná někoho děsí představa, že bude do počítače hodiny bušit data.
    P.S. Při vytvoření nové poštovní zprávy se mi okno zasune pod lištu ve Firefoxu 30 a nemohu zprávu psát. Nevěděl jsem, kam bych takový komentář mohl napsat.

  3. Web EviKonu je špatný a mám skoro hotový nový. Tam budou argumenty a možnost odeslat komentář či nápad k aplikaci.

    Mezi hlavní důvody, proč by si měly neziskovky EviKon pořídit, patří:

    • sjednocení informací na jedno místo, kde je mohou využívat všichni pracovníci
    • historie komunikace s jednotlivými kontakty a z toho plynoucí informovanost v kontextu
    • možnost strukturovaně uložit jakoukoliv informaci, později ji najít, využít nebo zpracovat

    Je to efektivnější než běžná e-mailová služba, protože data jsou sdílená a mají historii. Fakturační a rezervační systémy jsou něco jiného a EviKon do tohoto segmentu nevstupuje.

    Vstupní data importujeme, pokud má zákazník zájem. Jinak třeba zapsání výsledku schůzky je otázka dvou tří minut, což oceníte, až příště protějšku přesně připomenete, co jste řešili minule. Odpadá e-mailování nebo telefonování o výsledcích telefonátů nebo schůzek. Prostě si to kolegové přečtou v EviKonu.

  4. Děkuji za doplnění. Také rozumím tomu, že sdílení je mnohem lepší než přeposílání. Já to chápu, ale přidal jsem můj komentář na základě zjištění, že jsem musel akceptovat, že mnohem více lidí, než jsem si myslel, vidí v počítači zlo a ne pomoc.

  5. Za komentář jsem rád – mám představu o situaci a trhu. Nijak mě to nešokuje, že lidi nevidí v počítačích pomoc; počítám s tím. Moje osobní motto je Učím lidi pracovat s počítači. Prostě to chci pomalu někde měnit…

Komentáře nejsou povoleny.