Jaké bylo páté setkání Patriotů MSK: Pomožme si sami!

Představte si, že jste ve velkém sále, kde je spousta lidí a že jste dostali úkol – seznámit se s co největším počtem z nich. A že jste tento úkol přijali dobrovolně, stejně jako těch ostatních cca 300 lidí, kteří sem tento večer přijeli. Jak se v takové situace cítíte, jdete do seznamování po hlavě, nebo se odsunete stydět do kouta?

Jsem v seznamování lehce pokročilý amatér. Po pravdě řečeno jsem velmi rád, že jsem se úspěšně oženil (tyjo, už je to přes čtyři roky), protože když si vzpomenu na mou neschopnost seznámit se.. no naštěstí je to pryč. V případě seznamování s podnikateli nebo lidmi na podnikatelské akci je to snazší, protože většina z nich se neseznamuje z ryze osobních důvodů, alébrž profesních (jasně, výjimky nechme stranou). Trochu jsem potrénovaný z obchodních snídaní BigThinking, takže už snadněji vylovím z hlavy ty malé větičky, abych nebudil dojem školního inspektora.

Ve čtvrtek 1. října 2015 se v Ostravě konalo páté setkání Patriotů Moravskoslezského kraje. Je obdivuhodné, jak se akce rozjela a že na ni přišlo 300 lidí, všichni dostali najíst, napít, měli dostatek prostoru pro navazování nových kontaktů a ještě se jim dostalo poučení a pobavení od pozvaných hostí. Těmi byli:

  • rektor Ostravské univerzity profesor Jan Lata,
  • Lukáš Havlásek, mladý manažer firmy ShopSys, která vyrábí e-shopy,
  • organizátor festivalu Beats for Love Kamil Rudolf,
  • podnikatelka Marta Nováková.

Jak se stanete rektorem? Žádný malý kluk nechce být rektorem.

Blahopřeji organizátorům ke zvládnutí poměrně velké akce. Všechno klapalo a nebyly vidět  žádné nedostatky.

Můj první kontakt byl jako z filmu (smála se Dana). Přišli jsme do sálu, vzal jsem si džus a vedle mě začaly cinkat mince na zemi. Otočil jsem se, vedle mě stála dvě dámy a smály se klasickému beránku, otřes se, které právě proběhlo. Začal jsem v dřepu sbírat peníze a když jsem je vrátil majitelce, dvě sekundy jsme se na sebe všichni tři (stále v dřepu) dívali. „Tak to už se teď musíme seznámit, ne?“ prohodil jsem to jediné, co mě napadlo (odejít se fakt nedalo).

A v ten okamžik jsem si řekl, že si dneska večer musím domluvit aspoň šest nových kontaktů, šest schůzek, šest zápisů do EviKonu. Připomněl jsem si na pravidla networkingu ze semináře paní Zárychtové a nakonec jsem si zadání splnil.

Zdroj: Facebooková stránka Patriotů MSK, děkuji.

Dramaturgie akce byla dobře sestavená – pauzy byly tak akorát, byly dostatečně dlouhé. Moderátoři spolu vedli dialogy s hlavou a patou, nebyli naštěstí trapní, jak se někdy někde stává, celkově měl večer jasný směr a rychlost. Po skončení přednášek začal minigastrofestival, z nějž mě nejvíc potěšila skvělé naložená a upečená kýta z Řeznictví Tichý. Ale své si tam našel určitě každý, dostatek sladkého i netradičního jídla a pochutin. Dobrý nápad i realizace!

Jedním z největších přínosů celé akce byl také networkingový list, seznam skoro všech předem registrovaných účastníků včetně kontaktu a stručného představení. Výborná věc – a přitom tak jednoduchá.

Jsem rád, že jsme se s Jirkou a Danou na akci vydali a doporučuji to příště i vám. (A v Opavě přijďte na snídani, ta minulá byla asi nejlepší za celou dobu!)

Praha daleko, pan Bůh vysoko, pomožme si sami!