Long live the EMAIL!

Jsem přihlášený v klientské aplikaci pojišťovny, čemuž předcházelo generování kódů a potvrzování přes esemesky. Nemůžu najít, jak se ukončuje smlouva (tuším záměr). Vyplňuji formulář s dotazem, odesílám.


Vzápětí mi dorazí e-mail s textem dotazu a VŠEMI ÚDAJI VČETNĚ mého telefonní čísla, čísla smlouvy, typu pojištění, části adresy a mého data narození. Odesílá se na obecnou adresu info@ pojišťovny, to znamená, že to čte půlka oddělení, jak jim to postupně chodí.

Následně od nich (z jiné částí pojišťovny, než je formulář) dorazí automatický e-mail, kde je celý předchozí e-mail znovu a na začátek je přilepena fráze, že už na tom trpaslíčci dělají. Pro jistotu je tam upozornění, že je to všechno automatické a nemám případně prudit.

Na konci e-mailu je tato fráze, kopíruji jen začátek:

DISCLAIMER

Informace v této zprávě jsou privátní a jsou určené pouze pro uvedeného adresáta.

Doprdele, pochybuje tady ještě někdo o tom, že ochrana osobních údajů má velký a podceňovaný smysl?! Toto se snad všem vám, kdo nadáváte na #GDPR, líbí?

Já jsem naivní, myslel jsem, že se data ukládají přes API, nebo přímo do databáze, jak to děláme my amatéři na WordPressu…