Viděl jsem dopravní nehodu na vlastní oči

Jel jsem v pátek do Brna a když jsem se blížil k odbočce na Otice, byl jsem svědkem dopravní nehody. Představte si situaci, kdy vidíte vlak, který zoufale houká na náklaďák přijíždějící zprava. Náklaďák ale jede dál. Vidíte, že se blíží bod, ve kterém se střetnou. Vlak brzdí, auto ale jede dál a projelo bodem, kde ještě šlo zastavit. Nezastaví, pořád jede dál.

Vlak zuřivě houká a brzdí, ale nejde to. V okamžiku, kdy je auto na přejezdu, tak prudce brzdí. Řidič si vlaku všiml až teď. V nejnevhodnější okamžik, tedy přesně ve chvíli, kdy stojí přímo před vlakem, prudce brzdí. Vlak už téměř stojí, ale přesto do auta naráží a odsunuje ho asi dva metry po kolejích, podvozek úpí, trhá se plachta a ven se sypou ocelové odlitky (jeden odhadem kolem pěti kilo).

Kamion po nehodě na přejezdu

Silnice, po které jsem jel (a desítky dalších aut) vede paralelně s kolejemi. Všechno jsem měl na dosah. Myslel jsem si, že strojvedoucí se musel určitě zranit; naštěstí nebyl – podle všeho nebyl zraněn nikdo z plného vlaku. Ale i tak to byl nepříjemný pohled a klepal se mi hlas, když jsem to vysvětloval policajtovi na 158.

Je to jeden z nejhorších přejezdů, který si dovedete představit – od Otic na hlavní stojí i osobní auto na kolejích. Není tam prostě místo a na té krátké trati byly ty přejezdy tři. Jeden zrušili, dnes je tam už část kruhového objezdu. První z nich je dvojpřejezd. Na všech se pravidelně stávají nehody, tahle byla ještě docela bez následků. Obávám se ale, že řidič kamionu v práci skončil (pokud budu svědčit, bude to v jeho neprospěch)…. 🙁

Nehoda na přejezdu - kamion po nárazu
Nehoda na přejezdu - kamion po nárazu

Deník: Havárka na přejezdu: dával přednost, narazil do něj vlak

3 komentáře u „Viděl jsem dopravní nehodu na vlastní oči“

  1. Toho řidiče bych předem neodsuzoval, hlavně s ohledem na jeho zaměstnavatele. Např. já mám teď v práci takový záhul, že kdybych měl jezdit s kamiónem, klidně by se mi mohlo stát něco podobného, a to ještě v tom lepším případě. V horším by mohl někdo umřít.

  2. Jasně, o tom žádná, že to byla jeho chyba, kterou by si profík dovolit neměl.

Komentáře nejsou povoleny.