Stěrače – prozatím vyřešeno

Dneska jsem koupil nové stírací gumičky s honosným názvem „grafitové“.

O co jde, jsem pochopil, když jsem serval zbytky starých a ty nové montoval. Jsou potažené grafitem, tuhou. Takže jsem byl pěkně špinavý, ale snažil jsem se tu vrstvu moc nesetřít. Nejvíc mě potěšilo, když jsem zjistil, poté, co jsem strhl i gumičku na zadním okně, že v balení jsou pouze dvě – na přední sklo. Takže na zadním zas bude vlát ta onuce, která nemá ani kovové ani plastové vedení, takže je úplně na prd. No nic. Snad to bude stírat – aspoň půl roku zase…

2 komentáře u „Stěrače – prozatím vyřešeno“

  1. Ahoj Vlasto.

    Vypadaáš jako odborník na Kalos neboli Kalos stěrače 🙂
    Já teď řeším obdobný problém. Chci zakoupit nové stěrače na Kalosíka, ale jako totální laik, nemám ponetí jaký rozměr nebo typ. Můžeš poradit na základě svých zkušeností? Co grafitové stěrače? Osvědčili se?
    Volala jsem do servisu a tam mi poradili zakoupit 2 páry stírátek, každý po 200 Kč.

    Díky za info.

  2. Ahoj Marcelo, nejsem odborník, ale Kalose mám už nějaký ten pátek, tak zkušenosti přibývají… Jak píše Ivoš, je to vcelku jedno. Žádné „značkové“ nebo „firemní“ nejsou, nemá cenu do toho vrážet nějak moc peněz. Obvykle to stojí 80-120 Kč. Rozhodně musí mít vedení, tj. dva ocelové „dráty“ (spíš takové lišty), takže na to se podívej přes obal. Na míru se zkracují ucvaknutím, nožem to jde blbě, guma se tahá a špatně se to nad sklem řeže. Takže radší štípačky.

Komentáře nejsou povoleny.