Úprava hlavní nabídky WordPressu

Hlavní nabídka bývá v záhlaví webu a obsahuje několik málo položek. Dříve nebo později budete chtít změnit buď přímo položky nebo aspoň nové přidat. Přečtěte si, jak se to dělá.

Nabídky se spravují v administraci na stránce Vzhled > Menu. Nejdříve je potřeba vytvořit nabídku a pak ji umístit do pozice. Pozice je např. místo v záhlaví webu. Může být ale klidně v patičce nebo speciální pozice může být jen pro mobilní menu. To vše zařizuje konkrétní šablona.

Zadejte tedy název nabídky a stiskněte tlačítko Vytvořit menu.

Jak vytvořit hlavní nabídku ve WordPressu
Jak vytvořit hlavní nabídku ve WordPressu

Následně v levé části, kde jsou různé typy obsahu, označte odkaz a stiskněte tlačítko Přidat do menu. Odkaz se objeví nabídce vpravo na konci.

Přidat položku do menu
Přidat položku do menu

Uchopte položku myši a přetáhněte ji do požadované pozice. Všimněte si, že ji můžete odsadit směrem doprava – tím vytvoříte podnabídku.

Přesun položky v nabídce
Přesun položky v nabídce

[box title=“Hledání položek“ type=“primary“] V levé části může být mnoho boxíků s položkami, nejen Stránky, Příspěvky nebo Rubriky. Všimněte si také odkazu Zobrazit vše, který zobrazí všechny položky v dané sekci. Pokud potřebujete vložit odkaz mimo web, pak použijte boxík Uživatelské odkazy.[/box]

Hlavní nabídka webu
Hlavní nabídka webu

Nakonec nabídku uložte a nezapomeňte zatrhnout přepínač Primární menu, což znamená, že jde o hlavní nabídku vašeho webu.

Zajímají vás podobné tipy a triky? Čtěte můj blog Co umí WordPress, dozvíte se víc!

[button type=“success“ link=“https://coumiwp.cz/r/faq/?utm_source=eott&utm_medium=clanek“ size=“md“]Chci více o WordPressu [/button]

1 komentář u „Úprava hlavní nabídky WordPressu“

  1. Díky moc Vlasto za tento i budoucí články o WP. Myslím, že mě i dalším uživatelům WP moc pomohou.

    Držím tedy palce, by ti do kategorie WP příspěvky přibývaly. Resp. bys nějaké měl čas napsat, páč se sami od sebe asi neobjeví :-).

Komentáře nejsou povoleny.