Mandriva Linux 2007.1 CZ lze konečně koupit

Novou verzi Mandriva Linuxu lze konečně koupit – spolu s kvalitní česky psanou příručkou.

Mandriva Linux 2007.1 CZ je operační systém, který obsahuje tolik aplikací, že je všechny ani nevyzkoušíte. Nechci rozpoutávat hádky, proč Linux nebo proč Windows, ale domnívám se, že pokud máte doma počítač s Windows a z nějakého důvodu (třeba nový počítač) je potřebujte přeinstalovat, zkuste tam dát radši Mandrivu. Je levnější (=nemusíte krást Windows nebo za ně utrácet několik tisíc), na DVD dostanete všechny programy, které můžete potřebovat, a to všechno můžete nainstalovat na kolik počítačů chcete.

Instalace a celý systém je v češtině a je možná snazší než instalace těch slavných Windows, které spousta lidí považuje za jediný existující operační systém. V krabici za 569 korun dostanete českou knížku, kterou píše Ivan Bíbr. „Píše“ znamená „píše“, ne „překládá“. Takže to neznamená, že sedl a blbě přeložil anglické texty. Ne. Sedl a napsal to na základě svých mnohaletých zkušeností jak s Linuxem, tak s psaním knih. Mandriva je hlavně Ivanovou zásluhou asi nejpopulárnější linuxový systém u nás. Popularitu ve světě Ivan bohužel zatím asi neovlivňuje, ale i bez něj to docela jde.

Proč o tom píšu? Kvalitu je třeba taky občas podpořit. Mrzí mě, že se o Mandrivě ví jenom v určitých kruzích – přitom je neuvěřitelně úžasné, že za tak málo peněz můžete získat něco tak skvělého. A legálně, bez výčitek svědomí.

1 komentář u „Mandriva Linux 2007.1 CZ lze konečně koupit“

Komentáře nejsou povoleny.