Nevěřím na horoskopy a nečtu je

ale omylem jsem dnes klikl na jeden z nich a když už se načetl, tak jsem se začetl. Vyrazil mi dech.

Tento zápisek je egoistický a v podstatě má co říct pouze lidem, kteří mě znají. Ostatní si řeknou, že jsem nabubřelý narcis (a možná nejen oni) – ale nešť. Měl jsem chuť to napsat, kdo chce, ať čte. Sprosté příspěvky vymažu. 😀

Věřím na emzáky, na sílu hudby a dolaru, lidskou blbost a moc přírody. Ale nenuťte mě věřit na horoskopy. I když… poté, co jsem si přečetl těch pár řádek, nevím, co si mám myslet. Nejprve ten text v kuse, zdroj (nevím, na kolik jistý):

Venku mrzne až praští, krajina je pokrytá ledem, země odpočívá, spoutaná pod příkrovem sněhu. Jenom vítr si pohazuje s vločkami sněhu a symbolicky je přelévá z místa na místo. A to je právě období rodících se Vodnářů, které provází mocná nespoutanost a neustálá touha se volně a svobodně prohánět z místa na místo a zvěstovat poznání a zažíhat nové ohně geniálních nápadů a duchovních myšlenek. Jsou to lidé s výjimečnou představivostí snažící se být vždy v popředí a užiteční s neustálým sklonem se alespoň trochu se vymykat zažitým představám. Mají neskutečně mnoho zájmů a bohatý společenský život z nich dělá mnohdy nesoustředěné, přelétavé a neklidné jedince. Jiskří množstvím myšlenek a plánů, ale jen málo z nich to dokáže dotáhnout až na vrchol prosperity či k dokonalosti. Vodnář je člověk humanistický, tolerantní, nesobecký a velmi družný. Jeho niterný a společenský život je velmi bohatý. Obvykle své přátele a vyhraněné zájmy upřednostňuje i před svoji rodinou. Jeho koníčky jsou obvykle propojené s činností, která mu zajišťuje často i nemalý příjem finančních prostředků. V zaměstnání nelze Vodnáře přehlédnout, neboť je velmi originální, vynalézavý, nezávislý a optimistický, se smyslem pro společenství a se zaměřením na budoucnost. Při špatném postavení planet však může být výstřední, nepraktický, nezodpovědný, rebelantský, s nedostatkem smyslu pro nastalé skutečnosti. Vodnář často nezištně podporuje své přátele a potažmo s tím i svoje zájmy. Jeho životní příběh bývá pohnutý a chaotický, ale manželství poměrně dobré. Nálady kolísají mezi optimismem a pesimismem. Může být vůdcem, ale vždy taktním a přizpůsobivým. Vnější klid zastírají často mohutné vášně, které jsou však dobře ovládány. K vzestupu dochází vlastní prací. Pro svou svobodomyslnost a výstřednost mívá rozpory s nadřízenými i v rodině. Finanční situace bývá kolísavá, v pravý čas se však vždy dostaví finanční injekce. Rád pracuje v týmu, a pokud pracuje sám, pak nejraději na projektech, které přinesou prospěch celému lidstvu. Vyniká ve všech intelektuálních aktivitách, i ve všech lidských činnostech, zvláště se hodí pro práci s lidmi, je dobrým organizátorem společenských akcí výstav a podobně.

Teď se to pokusím lehce rozebrat – bude to trochu soukromější, ale co – na to ten blog přece mám. 🙂

Začátek jsou kecy, ale nějak začít se musí. To skočím.

A to je právě období rodících se Vodnářů, které provází mocná nespoutanost a neustálá touha se volně a svobodně prohánět z místa na místo a zvěstovat poznání a zažíhat nové ohně geniálních nápadů a duchovních myšlenek.

Rád se pohybuju z místa na místo (díky kaloskovi): Opava, Olomouc, Brno, Novosedly, Ostrava, čas od času Praha nebo jiná „destinace“. Olomouc a Ostrava je často (ne vždy) kvůli linuxovým akcím – chci minimálně svou přítomností podpořit námahu někoho, kdo nějaké setkání zorganizoval. Nebo se na té organizaci sám podílím. Nedovedu si představit (ale neodsuzuji to), že bych chodil do práce v místě, kde bydlím. Do práce, domů, do obchodu, do práce, domů… ne.

Jsou to lidé s výjimečnou představivostí snažící se být vždy v popředí a užiteční s neustálým sklonem se alespoň trochu se vymykat zažitým představám.

Když vidím, jak je někdo neschopný, mám tendenci se rvát dopředu a zachraňovat situaci nebo se rovnou chopit vedení. Nemám z toho obavu, někdy se musím ovládat kvůli kolegialitě nebo společenské slušnosti. Ale skřípu zubama a jsem velmi protivný. Nesnáším, když nemůžu věci ovlivňovat. Velmi to nesnáším.

Mají neskutečně mnoho zájmů a bohatý společenský život z nich dělá mnohdy nesoustředěné, přelétavé a neklidné jedince.

Zájmů sice nemám tolik, ale je o to větší je kvantum všech těch aktivit. Organizování různých věcí (ve škole to bývaly zájezdy tří až pěti tříd do divadla, spoluorganizace stužkování nebo vánočních ‚besídek‘), psaní článků, korektury, lokalizace programů, hraní na kytaru a zpěv, pití piva.. 😉 Zas tolik toho není. Ale zřejmě víc než u běžného vohnouta. Přelétavost tlumím, ale vím, že jsem náchylný. Nejsem nesoustředěný nebo neklidný, odnaučil jsem se to.

Vodnář je člověk humanistický, tolerantní, nesobecký a velmi družný.

Ano, souhlasí 100%.

Jeho niterný a společenský život je velmi bohatý.

Potenciál by byl, ale momentálně je realizace minimální. Niterně žiju. 🙂

Jeho koníčky jsou obvykle propojené s činností, která mu zajišťuje často i nemalý příjem finančních prostředků.

Platí naprosto a totálně. Koníček se mi stal víceméně prací. A i ty ostatní vydělávají. A to ještě nehraju po bárech na kytaru… 😉

V zaměstnání nelze Vodnáře přehlédnout, neboť je velmi originální, vynalézavý, nezávislý a optimistický, se smyslem pro společenství a se zaměřením na budoucnost.

Originální a vynalézavý – nevím, nezávislý a optimistický rozhodně ano. Budoucnost je pro mě hlavní motivace.

Při špatném postavení planet však může být výstřední, nepraktický, nezodpovědný, rebelantský, s nedostatkem smyslu pro nastalé skutečnosti.

Naprosto. Když jsem vykolejený (naposledy někdy před rokem), nevím, která bije. S tou nezodpovědností bych polemizoval (naučil jsem se být zodpovědný), ale rebelantský či spíše uremcaný a velmi jízlivý být umím. A pak odmítám pochopit nové skutečnosti a podrobit se jim.

Vodnář často nezištně podporuje své přátele a potažmo s tím i svoje zájmy.

Naprosto. Nestydím se za to a přiznávám to. Ne nutně jsou ty zájmy první v řadě – bývají to ti přátelé, ale zároveň myslím i na své zájmy. Všichni jsou spokojení a vychází to.

Nálady kolísají mezi optimismem a pesimismem

Ano, jsem zřejmě realista, tzn. často optimista, ale když to přijde, nenávidím vzduch, že mě omezuje v pohybu, a ptáky, že mi řvou do okna.

Může být vůdcem, ale vždy taktním a přizpůsobivým.

Láká mě to. Hodně.

Vnější klid zastírají často mohutné vášně, které jsou však dobře ovládány.

Souhlasí.

K vzestupu dochází vlastní prací.

Myslím, že ano. Ale to nejlepší teprve přijde.

Pro svou svobodomyslnost a výstřednost mívá rozpory s nadřízenými i v rodině.

Zatím ne, měl jsem a mám štěstí na nadřízené a rodina je v pohodě. Vědí, že jsem Vodnář.

Finanční situace bývá kolísavá, v pravý čas se však vždy dostaví finanční injekce.

Až nepříjemně pravdivé a pravidelně se opakující. Naštěstí je tam vždy ta injekce ve 23:59:58.

Rád pracuje v týmu, a pokud pracuje sám, pak nejraději na projektech, které přinesou prospěch celému lidstvu.

To mě dostalo nejvíc. Ač to zní idealisticky a možná komicky, je to naprostá pravda. Opravdu této myšlence věřím a myslím, že pro ni dělám relativně dost (ve srovnání s běžným člověkem). Škoda, že nevynaleznu nic praktického. 🙁 Na to jsem příliš omezený.

Vyniká ve všech intelektuálních aktivitách, i ve všech lidských činnostech, zvláště se hodí pro práci s lidmi, je dobrým organizátorem společenských akcí výstav a podobně.

No co říci závěrem? „Vyniká“ je příliš silné slovo, ale řekněme, že nemám téměř žádné problémy, vyjma okrajových věd typu matematika, logika a deskriptivní geometrie, fyzika, chemie a podobné obory, které se studují na vysoké škole. S lidmi pracují rád, proto jsem učil a snad ještě někdy učit budu (pokud mě školství dostatečně ocení penězi a vhodným prostředím k práci, hehe ;-)), rád jsem děsně důležitý organizátor s cedulkou na prsu – baví mě to.

Konec egovýlevu. 🙂 Co vy a horoskopy?

2 komentáře u „Nevěřím na horoskopy a nečtu je“

  1. No já na horoskopy jsem a věřím jim asi víc než ostatní, a nebo to spíš přiznávám víc než ostatní.
    Nečetla bych to celé, kdyby tam nebyla ta omáčka o zimě. V tu chvíli mi došlo, že by se tam mohlo psát o mně. Intuice byla silná a úspěšná, ano, taky jsem vodnář a někde se tam vidím. Jen dodávám, že hodně blogerů a pisálků, jsou vodnáři – viz.Pražská češka.
    No a matika a fyzika a jiné podivnosti -mě trápí už několik let a snad to už končí . Začít učit se také chystám, ač bych to byla nikdy nepředpokládala.
    Jakmile si sednu do vlaku, busu, letadla, cítím se spokojeně, svobodně a víc to asi nebud rozepisovat.
    Špatnej horoskop to není, díky za příspěvek.

Komentáře nejsou povoleny.